Brijuni rivijera predstavljena talijanskim poduzetnicima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Projekt Brijuni rivijera predstavljen je u cetvrtak talijanskim poduzetnicima u Zagrebu, na tradicionalnim Hrvatsko-talijanskim poslovnim susretima, održanim u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu. 

Rijec je o redovitim susretima, na kojima se ove godine okupilo više od stotinu predstavnika hrvatskih i talijanskih tvrtki.

Osim Brijuni rivijere, predstavljeni su i projekti rekonstrukcije Janafovih terminala i obnove željeznicke infrastrukture, nakon cega su slijedili razgovori poduzetnika. Pozivajuci talijanske gospodarstvenike na snažnije prisustvo u Hrvatskoj, Vidoševic im je rekao da se ne obeshrabre pred birokratskim zaprekama i sporošcu administracije.

- Hrvatska nije Švicarska, ali je zemlja velikih mogucnosti, kazao je Vidoševic.

Direktor Brijuni rivijere Ratomir Ivicic kaže da ne sudjeluje na forumu jer se, kaže, na njemu, izuzev predstavljanja samog projekta, nece dogoditi ništa posebno.

Na pitanje hoce li se ovog mjeseca raspisati natjecaj za tri lokacije Brijuni rivijere (Pineta, Hidrobaza, otok Sv. Katarina-Monumenti) istice da nakon županijskog davanja prethodne uvjetne suglasnosti ugovoru koji regulira taj projekt, ista procedura u petak ceka pulske vijecnike, a potom i one vodnjanske te fažanske.

- Nakon toga mora proci i procedura davanja konacne suglasnosti, koja ce se moci potvrditi kada svi sjednu za stol i usvoje primjedbe. Potpisivanje ugovora na koji se daje suglasnost polazište je svega. Zato ne mogu reci hoce li u srpnju biti proveden natjecaj, niti kada ce biti, jer uskoro slijedi i sezona godišnjih odmora, rekao je Ivicic.


Podijeli: Facebook Twiter