Brijuni rivijera: Na plaće godišnje 1,5 milijuna kuna

Brijuni rivijera zasad ima prihode jedino od Pinete - pogled iz kampa prema Fažani
Brijuni rivijera zasad ima prihode jedino od Pinete - pogled iz kampa prema Fažani

Početkom listopada u direktorsku fotelju tvrtke Brijuni rivijera sjest će nova šefica Sanja Švarc, koja će preuzeti vođenje društva i tog "razvojnog projekta od posebnog državnog značaja za Republiku Hrvatsku ".

Tvrtka je već više od tri mjeseca bez vodstva nakon što je na novi posao u Ministarstvo turizma otišao bivši direktor Ratomir Ivičić.

Izgleda da je najavljivano zapošljavanje i otvaranje novih radnih mjesta u Brijuni rivijeri svedeno uglavnom na sezonu, točnije sezonske radnike zaposlene u fažanskom kampu Pineta, koji je društvo na upravljanje preuzelo u listopadu 2011. godine.

Ove je godine u Brijuni rivijeri radilo 35 radnika. Na neodređeno vrijeme u ovoj je tvrtki zaposleno njih 13, a tijekom turističke sezone, točnije do kraja srpnja, i 22 sezonska radnika. Od radnika zaposlenih na neodređeno, njih devet je preuzeto s kampom Pineta, dok ostali rade u društvu na stručnim poslovima.

Čudi da se u sklopu tog projekta "od posebnog državnog značaja" uspjela zaposliti svega šačica sezonaca, točnije šest portira i šest sobarica, četiri recepcionara, tri kućna majstora, dva konobara i jedan pomoćni radnik u kuhinji.

I dok prosječna neto primanja sezonaca iznose 4.146 kuna, stalni zaposlenici u prosjeku dobivaju 6.312 kuna, dok će nova direktorica mjesečno imati plaću u iznosu od 15.277 kuna. Za plaće godišnje "otpada" 1,5 milijuna kuna.

Brijuni rivijera zasad ima prihode jedino od Pinete - lani je ostvarila prihod od 7,5 milijuna kuna, a ove godine dosad 4,5 milijuna. Na upit iz kojih izvora izdvajaju davanja za plaće i sufinancira li se taj dio i iz županijskog proračuna, iz tvrtke nam odgovaraju da se "davanja za plaće izdvajaju iz dobiti društva, što se utvrđuje prilikom usvajanja poslovnih i financijskih planova društva". (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ, snimio M. MIJOŠEK)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter