Brijuni rivijera: Fažana čeka ministrov poziv

Pineta (arhiva/M. MIJOŠEK)
Pineta (arhiva/M. MIJOŠEK)

Na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Fažane raspravljat će se između ostalog i o prijedlogu Ministarstva turizma kojim se mijenja model razvojnog programa "Brijuni rivijera", a što se odnosi na lokaciju Pineta.

Naime, Ministarstvo predlaže da se potencijalnim investitorima omogući kupnja dijela zemljišta, i to samo onog koje je nužno za izgradnju hotela i apartmana te za okućnice. Radi se o oko šest posto zemljišta čiji je vlasnik Općina Fažana. Vijećnicima će o tome svoje mišljenje iznijeti načelnica Ada Damjanac.

- Općina Fažana podržava razvojni projekt "Brijuni rivijera" i razvoj cijelog područja duž fažanske obale. No, najprije treba sjesti, razgovarati i dogovarati. Dobila sam pismo namjere od ministra turizma Veljka Ostojića, s doduše šturim prijedlogom prodaje dijela zemljišta. O tom novom modelu za Pinetu sam se pisano očitovala i navela da moramo najprije sjesti i vidjeti gdje, što, kako i koliko.

Dok ne razgovaram s ministrom i ne upoznam se s detaljima neću moći predložiti Općinskom vijeću taj novi model. U prijašnjem dogovoru nije bilo riječi o prodaji dijela zemljišta investitorima. Sada, u novom modelu, to se spominje. Treba vidjeti što to znači za Općinu i za sve žitelje. Onomad nismo potpisali sporazum jer se nije točno znalo koji će biti iznos naknade za zakup zemljišta. Sada se zemljište prodaje, i moramo vidjeti po kojoj cijeni te još mnogo drugih sitnica. Čekam poziv ministra i vrlo rado ću se na njega odazvati, rekla je Damjanac. (piše C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter