Brijuni rivijera - Brijuni diktatura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Smatramo da imamo pravo misliti i govoriti protiv "legalno izabrane vecine", imamo pravo misliti i govoriti protiv onih koji tvrde da nemamo to pravo, imamo obavezu djelovati protiv onih koji nama svima ta prava uskracuju, glavna je misao s konferencije za novinare gradanske inicijative Volim Pulu sazvane na temu Brijuni rivijere.

Uglavnom su ponovili vec javno iznijete stavove o navodno nezakonitim sjednicama Gradskog vijeca Pule te Županijske skupštine. Aktivisti su još jednom osudili, po njima, nezakonit otkaz ugovora o radu kolegi Zoranu Angeleskom zbog javnog iznošenja svojih uvjerenja. Dušica Radojcic je rekla da ce svim investitorima koji se budu javili na natjecaj iznijeti svoje stavove o tom štetnom projektu ne bi li ga u konacnici uspjeli odgoditi.

- Dogadaji kojima svjedocimo od srpnja do rujna 2011. godine konacna su demonstracija bahatosti i samovolje politickih elita. Totalitarnost režima otkriva se ukidanjem politickih i medijskih sloboda. Nakon deset godina u kojima vlast sustavno odbija svaki argument, otvoreno izbjegava javne rasprave, ocito je da su narod, institucije civilnog društva, kao i strucne udruge, lišeni svake mogucnosti utjecanja na procese i odluke kojima vladajuca kasta dugorocno kroji sudbinu prostora i njegovog stanovništva, rukovodeci se željom za stjecanjem daljnje politicke moci i profita, istaknuo je Marko Peršic.

Njegov kolega Vjekoslav Gašparovic dotaknuo se samog projekta Brijuni rivijera te sjednica Gradskog vijeca Pule i Županijske skupštine koje su, po njegovom mišljenju, sazvane na nezakonit nacin.

- Primjedbe koje je Opcina Fažana uputila otvaraju sumnju u to iz kojeg se razloga Pula i Vodnjan nisu i sami zalagali za ta ista prava, a to je placanje naknade za pravo gradenja na racun Opcine umjesto na racun tvrtke Brijuni rivijera, kao i ostala prava tijekom predvidenih 66 godina trajanja koncesije. Župan Jakovcic pet dana prije raspisivanja natjecaja za Brijuni rivijeru odlazi u SAD zbog sastanaka s potencijalnim investitorima, iako je ujedno i clan povjerenstva koje ce za nekoliko mjeseci odlucivati o izboru koncesionara, istaknuo je Gašparovic. (C. B. G.)


Podijeli: Facebook Twiter