Brijuni rivijera bi punila proracun

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Na jesen cemo donijeti rebalans proracuna jer imamo pad ostvarenja prihoda po svim osnovama za cak 20 posto. To je velik postotak, prakticki svaka peta kuna nije se prilila u proracun. Vec smo u planiranje proracuna išli restriktivno jer smo ocekivali tešku situaciju, ali unatoc tome prihodi su dodatno izostali. Iako smo uz to vec pristupili mjerama štednje, neke programe cemo trebati dodatno umanjiti", rekao je gradonacelnik Pule Boris Miletic na uobicajenom "ispijanju kave" s novinarima.

Sastanak s premijerkom, rekao je Miletic, polucio je dogovor o projektima vezanim za Pulu, poput izgradnje bolnice i Brijuni rivijere, a njena podrška rezultirat ce poboljšavanjem društvenog standarda i kvalitete zdravstvene zaštite u gradu.

Istaknuo je da evidentno projekt izgradnje nove bolnice ide sporo, no, osigurana je lokacijska dozvola, Grad je poklonio zemljište i komunalni doprinos, ukupne vrijednosti 18 milijuna kuna, a buduci da se radi o projektu vrijednom 800 milijuna kuna, smatra da ce država kreditnim zaduživanjem realizirati projekt. Izgradnja bolnice trajat ce, smatra, više godina.

S druge strane, nastavio je Miletic, svaki izgradeni hotel u Brijuni rivijeri zaposlit ce naše ljude, uplatiti komunalni doprinos i naknadu, a proracun ce se puniti porezima na dohodak pa se stoga ne može gledati projekt iskljucivo u vlasnickom odnosu.

Uz premijerku, gradonacelnik se sastao i s turistickim djelatnicima, koji naznacuju da bi ova turisticka sezona mogla biti na razini prošlogodišnje po broju posjeta, medutim, izvanpansionska potrošnja daleko je slabija.

I dok su financijska sredstva za izgradnju kanalizacije osigurana, problemi su se javili s dogradnjom Osnovne škole na Verudi te nastavkom izgradnje obilaznice.


Podijeli: Facebook Twiter