Brijuni - raj za jet set i ostale

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najpoznatiji istarski arhipelag i ove je godine meta poznatih gostiju iz svijeta glume, estrade, politike, glazbe, domace i svjetske scene. VIP-ovci svih zemalja ocito ce se i ove godine ujediniti upravo na Brijunima, kao što je desetljecima unazad bio slucaj s Titom i njegovim VIP gostima.

Svjetski poznati glumac i naše gore list Rade Šerbedžija i ove ce godine na Brijune privuci mnoštvo poznatih. Vrijeme ce pokazati hoce li se medu gostima naci Angelina Jolie, njezin suprug Brad Pitt i(li) netko od njihovih prijatelja.

Ono što sa sigurnošcu znamo jest to da nepoznati ukrajinski milijunaš i ove godine ljetuje u vili Lovorka, za koju je platio najamninu pet godina unaprijed. Tim je novcem lani ova vila renovirana i u nju je ugradena najmodernija tehnika, kako u kuhinji, tako i u zasebnoj wellness zoni u sklopu vile.

Takoder, po najavama agenata iz nauticke branše ove se godine na Brijunima ocekuje ergela megajahti. Kako doznajemo, jahta Romana Abramovica je prije desetak dana iz Rovinja krenula put Dubrovnika i Grcke te bi se na povratku prema Veneciji trebala usidriti upravo na Brijunima. Svoj je dolazak najavio i kanadski industrijalac Michael McCaine, koji je prije tri godine na Brijune doplovio grckom jahtom dugom 80 metara.

"Obicni smrtnici" na ovaj rajski arhipelag mogu jednodnevnim izletom u aranžmanu Javne ustanove Nacionalni park Brijuni. Njihova agencija vodi goste i jednodnevne izletnike iskljucivo na Veli Brijun, najveci otok arhipelaga, i u tamošnji safari park, dok se na otok Sveti Jerolim može doci u privatnom aranžmanu i izletnickim brodovima iz Pule i Fažane.





Otocje je ove godine do sredine srpnja posjetilo oko devet posto više gostiju nego lani, veli ravnatelj NP-a Brijuni Eduard Kolic. Po njegovim rijecima, arhipelag je iz godine u godinu sve posjeceniji.

- Porast broja gostiju od devet posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje možemo objasniti cinjenicom da odnedavno imamo novi brod, kapaciteta 350 putnika. Stari je pak bio kapaciteta 160 putnika. To je zasigurno doprinijelo porastu broja dnevnih posjetitelja otoka. U rezidencijalnim objektima odnosno vilama bilježimo popunjenost od 95 posto, što je jako dobro.

Vila Lovorka je u najmu poznatog gosta još cetiri godine, dok su vile Dubravka i Primorka takoder dobro popunjene. U njih dolaze prijatelji koji u odvojenim objektima imaju svoj mir. Hotelski kapaciteti bili su gotovo sto posto popunjeni do 21. srpnja, a i najave za iduce razdoblje su izuzetno dobre.

Veli da su Brijun do sredine srpnja posjetile oko 72 tisuce gostiju. Naši dnevni izleti imaju cetiri termina polazaka, i to u 8.45, 11.30, 13 i 15.45 sati. Uz dva nova izletnicka vlakica s po 80 sjedalica, ove sezone smo odlucili unajmiti još jedan vlakic sa 60 mjesta, za špicu sezone. Sve u svemu, i ova ce sezona na Brijunima biti jako dobra, zakljucio je Kolic.


Podijeli: Facebook Twiter