Brijuni: Derbi Ulyssesa i vojnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Velom Brijunu, daleko od ociju šire javnosti, u srijedu je održan tradicionalni nogometni derbi izmedu ekipe Kazališta Ulysses i Pocasne zaštitne bojne.

Za Pocasnu zaštitnu bojnu zaigrao je i predsjednik Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Ivo Josipovic, koji je bio i kapetan momcadi. Izbornik ekipe Kazališta Ulysses Duško Ljuština te trener Rade Šerbedžija sastavili su momcad od kazalištaraca angažiranih u 11. sezoni te prijatelja kazališta koji su se zatekli u Ulyssesovom kampu pa je tako momcad brijunskog kazališta kao kapetan predvodio poznati biznismen Danko Koncar, a gol kazališne momcadi branio je legendarni hrvatski golman Dražen Ladic.

Izbornik i trener momcadi Pocasne zaštitne bojne bio je brigadir Dragan Basic, a utakmicu je sudio clan Upravnog odbora PZ Auta Franz Lohninger iz Austrije.



Utakmica je odigrana u vojnoj bazi Peneda, a prisustvovao joj je i veliki broj navijaca jer su svi "stanovnici" Ulyssesovog kampa pohrlili na teren bodriti svoju momcad. Unatoc daleko manjem broju navijaca, Pocasna zaštitna bojna povela je u petnaestoj minuti utakmice, kad je gol dao narednik Antun Marcekovic. U drugom poluvremenu ekipa Ulyssesa izjednacila je rezultat zahvaljujuci glumcu Filipu Detelicu, koji je dao gol u dvadesetoj minuti drugog poluvremena. Utakmica je i završila neriješenim rezultatom 1:1.

Nakon završetka utakmice domacini su igrace i njihove navijace pocastili grahom s kobasicama u vojnickoj kantini, nakon cega je ekipa Kazališta Ulysses požurila na probu predstave "Oluja" koja na Malom Brijunu do 14. kolovoza. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter