Brije se sjekirom i lopatom umjesto britvicom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ruski profesor engleskog jezika tvrdi da se nijednom u životu nije obrijao uobicajenim postupkom, britvicom, nego to vec 20 godina cini neobicnim predmetima - sjekirom, lopatom, škarama, nožem, bilo cime oštrim što mu se nade pod rukom.

Alexander Karpenko, 35-godišnji profesor engleskog jezika iz Nižnjeg Novgoroda, brije se svim mogucim oštrim predmetima osim britvicom. Naime, još mu je djed, veteran Drugog svjetskog rata, pricao da su se muškarci na ratištu brijali onime što bi im palo pod ruku. Tako je i Alexander poceo eksperimentirati i od tinejdžerskih dana poceo koristiti škare.

Za britvice je ubrzo shvatio da su mu luksuz i vec 20 godina koristi lopate, sjekire i oštre noževe te tvrdi da nikad u životu nije upotrijebio britvicu, piše Oddity Central.

Prisjetio se kako je njegova žena reagirala kad ga je prvi put vidjela sa sjekirom u ruci - briznula je u plac i pocela histerizirati jer je pomislila da se želi ubiti. No tijekom godina se naviknula.

O neobicnoj Alexandrovoj navici saznali su i njegovi ucenici koji su ga u više navrata molili da demonstrira kako se treba brijati lopatom. No on to odbija napominjuci da se radi o opasnoj tehnici koja zahtijeva godine prakse te da se cak i on povremeno slucajno zareže.

Da stvar bude još bizarnija, na pitanje zašto se ipak nije odlucio za britvice, Karpenko je novinarima odgovorio da jednostavno voli miris metala i uzbudenje kad snažnu oštricu pritisne uz vrat. A mi smo mislili da je to samo brijanje...


Podijeli: Facebook Twiter