Bribir: Upao u kuću i silovao 67-godišnjakinju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Maškarana zabava na području Bribira, proteklog vikenda, na žalost, je uz sve dobre stvari iznjedrila i jedno vrlo teško kazneno djelo koje se zbilo nakon zabave.

Policijska uprava primorsko goranska priopćila je da policijski službenici Policijske postaje Crikvenica provode kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom sa šireg područja Crikvenice.

– Njega se tereti za kazneno djelo silovanja, počinjenog na štetu 67-godišnjakinje. Utvrđeno je da je 21-godišnjak  13. siječnja u kući oštećene 67-godišnjakinje počinio kazneno djelo silovanja. Kriminalističko istraživanje se nastavlja, u sklopu kojeg će se provesti dodatna vještačenja, kaže se u službenom priopćenju policije. 

Kako su policijska priopćenja i informacije o ovim delikatnim istražnim postupcima uvijek štura, jedini način da se nešto više sazna su neslužbeni izvori. Provjerom na crikveničko–vinodolskom području saznali smo da se radi o događaju koji se zbio nakon maskiranog bala u Bribiru. Navodno su na tom balu bili jadna žena i 21-godišnjak kojeg se sada sumnjiči za ovo teško nedjelo. Po onom što smo uspjeli saznati izgleda da je žena nakon maškarane zabave krenula kući. Ni na kraj pameti joj nije bilo da bi sve moglo završiti tako grozno. 

Mladi manijak ju je navodno pratio, kad je vidio u koju kuću ulazi pojurio je za njom i upao joj u stan. Došlo je do borbe u kojoj se žena nije mogla fizički oduprijeti tri puta mlađem nasilniku. Saznavši poslije što se dogodilo policija je odmah počela veliku potragu. Osumnjičeni 21-godišnjak je identificiran pronađen i priveden najprije u policijsku postaju u Crikvenici gdje je istraživan slučaj, a potom i zadržan u pritvorskoj jedinici policije. 

U tijeku su vještačenja i prikupljanje svih dokaza. Kako su silovanja specifična kaznena djela u kojima nema direktnih svjedoka, upravo ta vještačenja o kontaktnim i ostalim tragovima su obično jako važna. Saznajemo da su svi ti postupci u tijeku, osumnjičenik će nakon zaokruživanja istrage biti predan pravosudnim organima koji će dalje provoditi postupak prema završetku istrage, optuživanju i suđenju. (Ico MIKULIČIĆ/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter