Brendiranjem mjeseci do novih gostiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Brendiranje mjeseci" i planovi oko novih atraktivnih sadržaja za podizanje kvalitete turisticke ponude bile su neke od tema sjednice Vijeca Turisticke zajednice Istarske županije održane u poreckoj Villi Polesini.

"Postoji dogovor javnog i privatnog sektora u Istri za nove atraktivne sadržaje koji bi bili motivi dolazaka novih gostiju. Jasno je da se u Istru vracaju mnogi gosti i da imamo uvijek "iste" goste, medutim novim sadržajima i novom ponudom moci cemo se usmjeriti k novim gostima što je vrlo važno u pred i posezoni.

Tu smo došli do odlicnog zakljucka da cemo u pred i posezoni posebno brendirati mjesece na nacin da cemo, na primjer, svibanj posvetiti vinu i umjetnosti, da cemo u listopadu ili studenome igrati na kartu tartufa itd. Dakle, stvorit cemo jednu novu atmosferu u tim mjesecima za nove goste", rekao je predsjednik Vijeca Ivan Jakovcic u obracanju novinarima nakon sjednice.

Dodao je da je Istra u posljednjih dvadesetak godina postigla vrlo visok stupanj kvalitete turisticke ponude koja se konstantno mijenja na bolje, ali i naglasio da treba nastaviti djelovati u tom smjeru i donijeti još puno novih atraktivnih sadržaja. Veli da ce novi koraci u tom smjeru biti skoro osnivanje Konzorcija za zdravstveni turizam i dugovjecnost te rad na financijskom elaboratu za izradu kongresnog kulturnog centra.

Direktor županijskog TZ-a Denis Ivoševic u osvrtu na dosadašnje rezultate u predsezoni rekao je da je svibanj bio slabiji nego lani, cemu su pridonijeli razliciti termini blagdana, koji su ove godine "pali" u travnju i lipnju.

- Svibanj je bio ocekivano slabiji, cak i više od ocekivanog, jer kad zbrojimo nocenja u prvih pet mjeseci imamo manjak od osam posto, što u brojkama iznosi nekih 160 tisuca nocenja. Kako su se upravo blagdani iz svibnja prebacili u lipanj, ocekujemo da ce se ovaj mjesec taj manjak popuniti, uz cinjenicu da se lipanj kod naših hotelijera izuzetno dobro prodaje. Stoga stojimo pri našim ocekivanja da bi do kraja godine sezonu mogli završiti sa jedan posto u plusu, zakljucio je Ivoševic. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter