Breivik kemikalije kupio u Poljskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Anders Behring Breivik, pocinitelj masakra u kojem je u petak u Norveškoj ubio 93 ljudi, kupio je u Poljskoj kemijske sastojke za izradu eksploziva, objavila je Poljska agencija za unutrašnju sigurnosti (ABW). Kupio je kemikalije koje nisu nezakonite, rekao je Pavel Bialek, zamjenik šefa ABW-a.

Breivikovo saslušanje bit ce zatvoreno za medije i javnost, priopcio je u ponedjeljak nadležni sudac. Sudac ce na saslušanju odluciti i o privremenom pritvoru Behringa Breivika. Policija ce, kako se doznaje, tražiti osmotjedni pritvor, dvostruko dulji od uobicajenog.

Žrtva princezin polubrat
Polubrat norveške princeze Mette-Marit jedna je od 86 Breivikovih žrtava pokolja u ljetnome kampu socijaldemokratske mladeži na otoku Utoeya kod Osla, potvrdila je norveška kraljevska palaca. Tisak navodi da je Trond Bernsten (51) bio na otoku kao privatni zaštitar u ljetnome kampu u kojem se okupilo 600 clanova mladih laburista. Bernsten je bio sin drugoga supruga majke Mette-Marit koja je postala princeza 2001. udajom za prestolonasljednika Haakona. (Hina/M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter