Breitling Jet Team sletio u pulsku Zračnu luku

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Ukupno sedam akrobatskih zrakoplova Breitling Jet Teama sletjelo je danas u pulsku zračnu luku. Radi se o najpoznatijoj i najvećoj akrobatskoj letačkoj skupini u Europi sa sjedištem u Dijonu u Francuskoj koja će ovoga vikenda sudjelovati na manifestaciji Red Bull Air Race u Rovinju. Po riječima direktora Zračne luke Svemira Radmila ovo je ogromna reklama prvenstveno za Istru, koja će se preko izravnog televizijskog prijenosa prezentirati brojnim gledateljima, ali i za zračnu luku koja ovoj poznatoj letačkoj skupini pruža svu logistiku.

Marko Ražem, voditelj prometnog sektora, pojasnio je da se špica na aerodromu očekuje tijekom sutrašnjeg dana kada će na pulskoj pisti biti 50-ak malih zrakoplova koji stižu zbog rovinjske manifestacije.

- Prva je iz Francuske stigla ekipa Breitling Jet Teama, a riječ je o ukupno sedam zrakoplova tipa L39 Albatros koji planiraju tri izlaska, odnosno leta u Rovinju. Interesantno je da inače imaju devet zrakoplova, a u Pulu ih je stiglo sedam. Kod nas će boraviti i puniti gorivo, a mi im pružamo i svu potrebnu logistiku. Budući da se radi o dvosjedima stiglo je 14 pilota, kazao je Ražem.

Naglasio je da bi svi zrakoplovi trebali u pulskoj zračnoj luci boraviti do nedjelje navečer, a naravno "parking" se plaća. Nažalost, jučer nismo uspjeli porazgovarati s pilotima koji su u vrijeme našeg dolaska odmarali i punili baterije za akrobacije koje spremaju nad Rovinjom. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter