Bregana: Priveli prvaka u streljaštvu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Slovenskog prvaka u streljaštvu Rajmonda Debeveca uhitila je policija na Bregani jer je tijekom granicne kontrole kod njega pronadeno neprijavljeno streljivo! Kako doznajemo, slovenski reprezentativac putovao je u Zagreb gdje se u subotu održavao 37. tradicionalni medudržavni susret Hrvatske i Slovenije.

No, tijekom granicne kontrole autobusa kojim se vozio kod njega je pronadeno streljivo. Kako ga ni policiji ni carinicima nije prijavio, postao je sumnjiv. Bez obzira na to što se radilo o sportskom streljivu, a ne onom pravom, Debevec je priveden u policijsku postaju.

Nad njim je tijekom dana provedeno kriminalisticko istraživanje koje je rezultiralo i privodenjem streljackog reprezentativca u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu. Nakon što je dežurnom istražnom sucu objasnio pod kojim je okolnostima došlo do njegove greške s neprijavljivanjem streljiva, pušten je na slobodu.

Natjecanje je, medutim, propustio. U svojoj karijeri Debevec ima zavidne uspjehe: s Olimpijskih igara u Sydneyu 2000. godine vratio se sa zlatnom medaljom, dok je osam godina kasnije u Pekingu osvojio broncu.


Podijeli: Facebook Twiter