Breakeri iz cijele Europe u Porecu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Oko stotinjak breakdancera svih dobi iz cijele Europe okupit ce se na poreckom Trgu slobode gdje se održava West Coast Istra Battle i Circle Printz, medunarodno natjecanje u breakdanceu. Dvodnevna manifestacija, osim samog natjecanja u bogatom programu ukljucuje i graffitti natjecanje, afterpartyje te cjelovecernji koncert zagrebackih Sinesteta, poreckog Cirkusa i Karle Zelic Killah zakazan za subotu.

Za natjecanje su se prijavile 32 ekipe koje cine dva plesaca, a nakon prvog kvalifikacijskog kruga, njih 16 ulazi u finale koje ce iznjedriti najboljeg, odnosno pobjednika Circle Printz Balkan natjecanja. Pobjednicka ekipa osvaja novcanu nagradu od 500 eura i stjece pravo nastupa na Circle Kingz natjecanju koje ce se održati u jednom od europskih gradova. Suci su Porecanima vec poznati Njujorcanin Alien Ness iz Zulu Kingsa, jedan od zacetnika footworka, zatim Finac Focus iz Flo Mo Crewa kojemu je ovo prvi boravak u Porecu, Novosadanin Kick iz GBS-a, te Britanac DJ Timber, a cijeli ce program voditi BBoy Atomic iz Zagreba. Paralelno s nastupom breakera odvijat ce se i graffitti battle, natjecanje u slikanju grafita u kojem ce svoja umijeca iskazati majstori spreja iz cijele Hrvatske. Popratna dogadanja cine i breakdance radionice uz Alien Nessa i Focusa, a održat ce se danas od 15 i u subotu od 10 sati nadalje u Palestri.

Obje veceri zabava na glavnom gradskom trgu zapocinje u 20 sati, a ulaz je slobodan. Afterpartyji su organizirani u multimedijalnom klubu Atelier, a publiku ce zabavljati DJ Just.


Podijeli: Facebook Twiter