Breakdance i hip hop u Pattinaggiu, koncert u Titovom parku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Seasplash platforma #10 nastavlja se u subotu i nedjelju u Pattinaggiu i Titovom parku, a ulaz na sva događanja je besplatan.

U subotu će se tako u Pattinaggiu održati natjecanje breakdance i hip hop plesačica i plesača C.U.B.E. Breakdance And Hip Hop Contest Vol. 4 od 12 do 23 sata. Udruga Aboriginal Crew okuplja plesače iz Hrvatske i inozemstva koji svoje znanje i sposobnosti prikazuju u spektakularnom glazbeno-plesnom događanju. Uz natjecatelje iz Hrvatske, Slovenije i Italije prvi će put na ovom natjecanju nastupiti i plesači iz Maroka. Glazbenu podršku natjecanju dati će DJ Bijan iz Zagreba koji je specijaliziran za ovakva natjecanja.

U nedjelju će se u Titovom parku u sklopu programa Urban Penetration održati koncert New York Ska Jazz Ensemblea i pulskog benda Shugo's Foosy, a početak je točno u 19 sati.

Urban Penetration (Urbano prodiranje) je događanje kojim Udruga Seasplash ulazi u prostore koji se nalaze u Gradu Puli, u kojima nema i nije bilo nikakvih manifestacija, dajući im tako kulturno-zabavni smisao odnosno funkciju.

New York Ska Jazz Ensemble je osnovan 1994. godine u New Yorku i sastoji se od glazbenika iz raznih zemalja koji su prethodno svirali u drugim poznatim bendovima kao što su Toasters, Skatalites, Scofflaws… Njihov glazbeni izričaj kombinacija je dancehalla, reggaea, rocksteadya i jazza. Do sada su izdali deset albuma i redovno sviraju po Europi, Kanadi, Sjevernoj i Južnoj Americi. Poznati su po energičnim i kvalitetnim nastupima te njihov nastup, kažu organizatori, nikako ne bi trebalo propustiti.

Shugo's Foosy je pulski fusion bend osnovan 2011. godine, a sačinjavaju ga Alen Špada (gitara), Leon Brenko (klavijature), Boris Bošković (bas) i Dušan Kranjc (bubnjevi). Prvi autorski album "Grains of sand" izdali su 2014 godine. Iako se njihov stil može okarakterizirati kao jazz/etno/fusion otvoreni su za različite utjecaje i kombinacije stilova kako bi najbolje izrazili svoje emocije. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter