Brdski pakao na pet stupnjeva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pazin nas je dočekao u magli, s temperaturom oko nule. Prava zimska "idila" na trećem kolu 11. izdanja Zimske atletske lige Istre sugerirala je da neće biti puno trkača u srcu Istre. Pazinjani su se uvijek borili s brojem sudionika, malo su si popravili prosjek na finalu prošlog izdanja u ožujku, ali kad su najavili "brdski pakao" ne bi li "razbili monotoniju", nismo vjerovali da će im to u nedjelju uspjeti. Kad ono... U cilj je ispred pazinskog Spomen doma ušlo, za Pazin rekordnih, 338 trkača i trkačica! Dosad nisu bili ni blizu 300, a evo su sad "prekobacili" k'o od šale.

Pokazalo se, dakle, da istarske trkače nije lako prestrašiti, pa makar organizatori, SD Trickeri, stavili stazu od sedam kilometara s visinskom razlikom od 118 metara! Doduše, bilo je idealno da se ugrijete na pet stupnjeva na koliko se uspjela popeti živa u termometru do 11 sati kad je startala glavna utrka. Led su doslovno "probili" klinci svojim utrkama, ali nisu uspjeli ništa olakšati "starcima", tobože rekreativcima. Svi se nešto žale, te je hladno, te ih boli ovo, te ih boli ono, ali kad utrka krene ništa im više ne smeta. Možda zaborave, a možda i "pile naopako" nastojeći uspavati konkurenciju.

Oni najbolji nisu se dali zavarati. Malo se toga promijenilo u odnosu na prva dva kola. Klinci su, kao i u Medulinu i u Poreču, suvereno gazili od Spomen doma, pored Kaštela, oko Jame i Pazinke do Spomen doma. Tin Šošić, nakon što je dvaput bio drugi, ovoga je puta uspio u finišu za dlaku prestići klupskog kolegu iz AK Istra Tonija Bošca. Treći je treći put uzastopno bio Ivan Rnjak. Od ugodnih iznenađenja, ukoliko je još uvijek iznenađenje jer od prvog kola prati u stopu ovu mlađariju, vrijedi istaknuti Željka Bijuka koji je bio bolji i od svog pulena Duje Marića. Stari aš Stanić je stalno u vrhu, uvijek među prvih deset, a godine su mu na Zimskoj ligi samo prednost, nikako hendikep, makar se po njemu računaju rezultati. Da ne mislite da smo ga zaboravili, Bepo je i na ovakvoj stazi imao prosjek od nešto više od šest minuta po kilometru. Ali to više i nije vijest...

Sad su svi našpanani za Rovinj već sljedeće nedjelje. Staza će biti "mila majka" u odnosu na ovu pazinsku, a Damir Mateis najavljuje pravu feštu. (Nenad JANKOVIĆ, snimio Milivoj MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter