Brbić smijenjen, Vučević i Pavasović podnijeli ostavke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Marin Brbić više nije predsjednik Uprave Hajduka! Odlučeno je tako na sjednici Nadzornog odbora kluba u petak, a nakon što je pet članova Nadzornog odbora glasovalo protiv dojučerašnjeg predsjednika, dok ih je četvero smatralo da Brbić i dalje mora ostati na čelnoj poziciji. Marina Brbića nisu podržali Ante Šalinović, Slaven Marasović, Nikica Krnić, Guste Santini i Anthony Marinov, za razliku od Ljube Pavasovića-Viskovića, Zorana Mamića, Jake Andabaka i Denisa Kosora. Nepovjerenje predsjedniku Uprave izazvalo je lančanu reakciju, odmah nakon sjednice Nadzornog odbora ostavke na svoje dužnosti podnijeli su još predsjednik NO-a Pavasović-Visković te sportski direktor Goran Vučević.

- Veseli me da se moja smjena dogodila na dan kad smo svim zaposlenicima isplatili sva dugovanja, na dan na koji nikome ne dugujemo ni lipu i time sam zaokružio jedan ciklus koji je bio moj cilj pri dolasku u klub. Želim svaku sreću svom nasljedniku. Ne mogu reći da sam razočaran jer sam očekivao da će se ovakvo nešto dogoditi. Žao mi je što mi nisu dali priliku da dovršim započeti posao i projekte. Klubu želim svaku sreću i što uspješniji nastavak života, jer je Hajduk iznad svih nas - izjavio je Marin Brbić za Dalmacija News portal po završetku sjednice Nadzornog odbora.

Za novog predsjednika Nadzornog odbora izabran je Slaven Marasović, a novog vršitelja dužnosti predsjednika Uprave "bili" bi trebali dobiti 9. travnja, za kada je zakazana nova sjednica. Neslužbeno, kao dva moguća kandidata spominju se Mario Vrdoljak i Boris Sesar, obojica su prije nekoliko mjeseci, kad je Brbiću produžen mandat, podnijeli svoje molbe.

- Kolegama koji su donijeli odluku i ostali u Nadzornom odboru želim svu sreću u daljnjem radu. Preuzeli su na sebe veliku odgovornost, pretpostavljam da imaju kapacitete za nositi se s ovom ulogom. Želim zahvaliti Brbiću i Vučeviću jer smo svih ovih godina odlično surađivali. Imali smo odlične odnose i upravo je sinergija između nas pomogla da se Hajduk izvuče iz teške situacije. Osjetio sam da ne želim sudjelovati u daljnjem radu nakon Brbićeve smjene i mislim da je to u redu prema Hajduku i samom sebi - rekao je jučer okupljenim novinarima Ljubo Pavasović-Visković.

O povjerenju Gorana Vučevića raspravljalo se nedavno uoči prvenstvenog ogleda Hajduka i Dinama na Poljudu, ali sportski direktor tada je "preživio", iako je svoj mandat stavio na raspolaganje. Doduše, niti na jučerašnjoj sjednici nije mu izglasano nepovjerenje, ali se Vučević sam odlučio povući.

Inače, novinarima se na Poljudu obratio i novi predsjednik Nadzornog odbora koji je pokušao objasniti razloge Brbićeve smjene.

- Povod za smjenu nije sportski rezultat, već stav većine članova Nadzornog odbora da je u ovom trenutku potreban iskorak u upravljanju klubom. Odluka nije donesena ad hoc, dugo se o njoj raspravljalo - rekao je Marasović.


Podijeli: Facebook Twiter