"Brazilska" navala na nove televizore

Ilustracija (D. ŠTIFANIĆ)
Ilustracija (D. ŠTIFANIĆ)

Nogometna groznica je počela. Dućani su krcati navijačkim rekvizitima, a trgovci zadovoljno trljaju ruke jer Svjetsko nogometno prvenstvo za mnoge od njih idealna je prilika za dodatnu zaradu. Rekvizita ne manjka, crveno-bijele kockice na svakom koraku, na policama pravi arsenal navijačkih trubi, zviždaljki, šešira, zastavica, plišanih igračaka u bojama "vatrenih", ali i - gipsanih vrtnih patuljaka (!).

No, mnogima je važno imati i što bolji televizijski prijenos pa je zadnja dva tjedna krenula prava navala na nove televizore, ne bi li ugođaj uz reprezentaciju bio što bolji. Kada je nogomet u pitanju, krize nema, a sudeći po ispražnjenim policama, nije bitna ni cijena, ni minusi u banci, ni rata kredita jer, kako nam kažu trgovci, kupuje se kao da nitko prije nije imao televizor.

U pulskom Pevecu kažu da će prava euforija krenuti ako naši pobijede, jer tek tada će svi početi sumanuto kupovati navijačke rekvizite. Što se televizora tiče, Sergej Jokić iz Peveca kaže da im se trgovina gotovo ispraznila, a do početka prijenosa očekuju da će prodaja kulminirati.

- Jako smo zadovoljni kako ide. Prodaju se veliki i mali ekrani, ovisno traži li se uređaj za kafiće, apartmane ili domove. Cijena ovisi o proizvođaču i veličini ekrana, no ipak najbolje prolaze televizori do 82 cm. Primjerice, takav jedan najjeftiniji kod nas košta oko 1.450 kuna, a neka gornja granica je sedam tisuća kuna. Jeftinije marke uglavnom se kupuju za turiste, dok ljudi za sebe ne gledaju cijenu i uglavnom biraju najpoznatije proizvođače, kaže Sergej. (D. BAŠIĆ PALKOVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter