Brazilci nadigrali Cileance

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premda pritom nisu umirali u ljepoti, Dungini izabranici su maksimalno ucinkovitom igrom u jedinom južnoamerickom dvoboju osmine finala bez vecih problema svladali Cile S 3:0 i tako izborili cetvrtfinalni ogled protiv reprezentacije Nizozemske. Sve je prakticki bilo riješeno izmedu 35. i 38. minute kad su dominantni Brazilci s dva efektna pogotka torpedirali cileanski brod, da bi potom u nastavku susreta s još jednim pogotkom do kraja potopili svoje protivnike.

Shodno najavama njihovog izbornika Bielse, Cileanci su hrabro krenuli u susret te u nekoliko navrata pokušali zaprijeti Juliu Cesaru. U tome je prednjacio Alexis Sanchez koji je na muke na desnoj strani stavljao Bastosa, no svi cileanski pokušaji razbijali su se na cvrstom brazilskom zidu.

S druge strane Brazilci su bez veceg rizika lagano pleli mrežu oko gostujuceg gola i pritom pokušavali udarcima s distance, a najbliže pogotku bili su u osmoj minuti kad je pokušaj Gilberta Silve s ruba kaznenog prostora cileanski vratar Bravo odlicnom intervencijom izbacio u korner. Tri minute kasnije pokušao je na drugoj strani Suazo, no njegov udarac s 20-ak metara nije previše zabrinuo cuvara mreže europskog klupskog prvaka.

Narednih 15-ak minuta svjedocili smo nezanimljivoj igri na sredini terena koja je pocela izazivati i zvižduke iz publike, da bi u 27. minuti Brazilci reklamirali kazneni udarac poslije prekršaja Contrerasa nad Luciom, no sudac Webb je nakon konzultacija sa svojim pomocnikom pokazao samo na korner. Udarac iz ugla nije donio nikakvo uzbudenje, za razliku od onog u 35. minuti nakon kojeg su Brazilci poveli.

Loptu je u srce cileanskog kaznenog prostora ubacio Maicon, a u skoku je najviši bio Juan i udarcem glave zatresao protivnicku mrežu. Još se cileanski nogometaši nisu ni oporavili od primljenog pogotka, a tri minute kasnije stigao je novi šok. U možda i najljepšoj akciji na susretu Robinho je probio lijevu stranu te na rubu kaznenog prostora pronašao Kaku koji isprve gura loptu za Luisa Fabiana, a brazilski napadac izbjegava nedozvoljeno poziciju, efektnim lažnjakom na travu baca cileanskog vratara i potom bez vecih problema pogada nebranjenu mrežu.

Pokušao je cileanski izbornik s dvije izmjene na poluvremenu promijeniti sliku na terenu, no današnji je Brazil jednostavno previše mocan za ovakav Cile te shodno tome u svojoj namjeri Bielsa nije uspio. Štoviše, u 59. minuti stigao je i kraj ove price s trecim brazilskim pogotkom kojeg je nakon što je Ramires s loptom u nogama protrcao pola terena preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora postigao Robinho.

Imale su carioce do kraja susreta još izglednih prilika, ali je s nekoliko odlicnih intervencija Bravo spasio svoju momcad od prave rezultatske katastrofe. S druge strane mogli su i Cileanci postici barem utješni pogodak, no Valdivia i Suazo nisu najbolje naštimali svoje nišanske sprave.

BRAZIL
: Julio Cesar - Maicon, Lucio, Juan, Bastos - Dani Alves, Gilberto Silva, Ramires - Kaka (Kleberson, 81) - Luis Fabiano (Nilmar, 76), Robinho (Gilberto, 85)

CILE
: Bravo - Isla (Millar, 62), Contreras (Tello, 46), Jara, Fuentes - Vidal, Carmona, Gonzalez (Valdivia, 46) - Sanchez, Suazo, Beausejour


Podijeli: Facebook Twiter