Brazil: Prosvjednici traže odlazak Dilme Rousseff

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uz povike "Dilma odlazi!" oko 2.500 ljudi prosvjedovalo je u Sao Paulu tražeći ostavku predsjednice Dilme Rousseff koja je u prošle nedjelje ponovno izabrana na drugi mandat.

Prosvjednici su nosili velike transparente osporavajući transparentnost izbora, kritizirajući politiku vlade i nazivajući "korumpiranima" i "lopovima" Radničku stranku (PT) na vlasti i bivšeg predsjednika Luiza Inacia Lulu da Silvu kojega je Rousseff zamijenila. Prosvjednici su u povorci prošetali središtem Sao Paula uz jake policijske snage. "Dilma je zadužila zemlju i gurnula gospodarstvo u recesiju. Zato sam ovdje", rekao je 31-godišnji ekonomist Marlon Laube. "I zato što je na izborima bilo prijevara, siguran sam", dodao je.

Prosvjedi su se, s manjim brojem sudionika, održali i u drugim gradovima kao što su Curitiba, na jugu i Manaus (Amazonija), piše mjesni tisak. Rousseff, kandidatkinja Radničke stranke ponovo je izabrana u drugom krugu 26. listopada sa 51,64 posto glasova. Njezin protukandidat Aecio Neves osvojio je 48,36 posto. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter