Brazil - Hrvatska na velikom ekranu u Areni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najstarije i najljepše otvoreno borilište u Hrvatskoj, pulska Arena, iznova će postati dio nogometnog spektakla kao što je to bila 2008. godine kada je na Europskom nogometnom prvenstvu reprezentacija Hrvatske poražena u jedanaestercima od Turske. Naime, 12. lipnja otvaranje Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu, za koje se procjenjuje da će ga pratiti najmanje dvije milijarde ljudi diljem svijeta, odnosno utakmica domaćih Carioca i Vatrenih, moći će se gledati u pulskom amfiteatru u organizaciji Grada Pule putem velikog platna 10 x 7,5 metara uz ozvučenje od 2 x 4.000 watti.

Zagrijavanje od 19 sati

Inicijator događaja je pulski novinar Hine Daniel Sponza, koji ističe da će praćenje otvaranja SP-a u Brazilu u Areni ponuditi specifičan ambijent za razliku od ostatka Hrvatske. Grad Pula i Arheološki muzej Istre, koji skrbi o Areni, omogućili su da Pula bude dio velike nogometne priče kao i prilikom odigravanja svakog nogometnog prvenstva. No, umjesto uobičajenih lokacija Foruma ili Portarate praćenje otvaranja Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu Puljanima se omogućuje u amfiteatru gdje će se sasvim sigurno okupiti nekoliko tisuća navijača Vatrenih.

- Arena će se tog dana otvoriti u 19 sati, a prije utakmice posjetitelji će se zagrijati u zabavnom programu uz poznatog DJ-a Marka Londera i voditelje Šajetu i Nemeta. I nakon utakmice nastavit će se zabavni program u Areni do 1 iza ponoći, rekao nam je Sponza.

Specifičan ambijent

Drugi je to put da se nogometna utakmica na velikom videozidu prati u Areni. Prvi se put, unatoč ispadanju Hrvatske u četvrtfinalu EURO-a 2008. u Austriji i Švicarskoj, pokazao kao pun pogodak. Ne treba sumnjati, bez obzira na ishod Kovačevih izabranika protiv Brazila, da će i ovoga puta Arena disati u ritmu "srca vatrenog".

Kamerun i Meksiko na Forumu

Preostale dvije utakmice Hrvatske u grupi A Svjetskog prvenstva, protiv Kameruna i Meksika, Puljani će moći zajednički pratiti na Forumu. Tako će s 18. na 19. lipnja (utakmica u pola noći) Vatrene moći pratiti protiv Kameruna, a 23. lipnja (utakmica u 22 sata) protiv Meksika. Za tu prigodu na Forumu će biti postavljeno veliko platno 5 x 3,8 metara te ozvučenje 2 x 2.000 watti. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter