Bravure hrvatskih reprezentativaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na najljepši je nacin završena prica izabranih vrsta Hrvatske o uvodnom dijelu EP-a u rukometu na pijesku, onom po skupinama. S najviših pozicija oba sastava ulaze u drugi krug natjecanja.

Zbog kiše koja je navijestila drugi dan natjecanja, rukometašice su u srijedu imale dvostruko iskušenje. U iskušenju protiv Talijanki gledali smo nadasve neizvjestan mec, doslovce igru "gol za gol", pri cemu je prvi dio susreta završen s tijesnih 13:12, a drugi ponešto ucinkovitiji, 20:18 za Hrvatsku.

U tom ogledu pored doprinosa vratarki Knježevic i Jug upecatljiv je bio streljacki ucinak Jelene Vidovic s 14 postignutih golova, te vec standardno ubojite Vlatke Šamarinec (8), Filipe Ackar (6) i Marine Bazzeo s pet pogodaka. Ta je izvedba hrvatskih rukometašica bila potvrda da su bile psihološki stabilnije i odvažnije od suparnica koje su žarko željele uspjeh.

Drugi, kljucni i posljednji mec u skupini, sa Španjolkama, protekao je u potpunoj dominaciji hrvatskih igracica koje su rezultatski jednostavno "potopile" španjolsku ekipu. Što o prvom dijelu utakmice reci osim da je završio 24:3 za hrvatsku vrstu, pri cemu je Marina Bazzeo u tom dijelu utakmice navijestila središnju rolu, samom igrom i s deset pogodaka, te šest pocetkom nastavka za 16 u konacnici meca u kojem nije bilo neizvjesnosti.

Za kraj hrvatske rukometne price treba reci da su rukometaši imali prvi dvoboj drugog kruga s Ukrajincima, što je bila svojevrsna "himna" (22:10, 18:13) naše vrste koju danas ocekuju cak tri iskušenja, prvo s izabranom vrstom Danske u 10 sati, a potom u popodnevnim terminima s Turskom u 17, te u šlageru drugog dijela natjecanja s nepobjedivom Rusijom u 20 sati. (Zapisao i snimio Mijat GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter