Braus ugostio Horvat-Dunjko i Gertrudu Munitić

Braus, Horvat-Dunjko i Elegović
Braus, Horvat-Dunjko i Elegović

Tradicionalno, i ovog se kolovoza na otoku Svetog Andrije nadomak Rovinja održala glazbeno-scenska manifestacija "Ronald Braus i gosti".

Pomicanje događaja sa sredine na kraj kolovoza nije omelo publiku u dolasku. Glazbenu večer na pozornici smještenoj podno otočnog dvorca otvorili su operni pjevač i inicijator manifestacije Ronald Braus i poznata hrvatska glumica Mila Elegović izvedbom pjesme "Love in Portofino".

Uz mnoge pjesme koje su se nizale, od starogradskih do evergreena, posebno je dojmljiv bio nastup zagrebačkog solista i tenora HNK-a Tvrtka Stipića i njegove izvedbe "Parlami d'amore Mariu", dok je poznata varaždinska sopranistica Lidija Horvat Dunjko veliki aplauz zaslužila izvedbom "Nostaligije", pjesme s kojom je uz Danijelu Martinović nastupala na Euroviziji sada već daleke 1995. godine.

Jedan od standardnih gostiju bio je i Dinko Bogdanić, ravnatelj splitskog baleta i ljetni stanovnik Rovinja, kojemu se pridružila i poznata beogradska glumica Vesna Čipćić, također sa sezonskom adresom u gradu svete Eufemije, koja je recitirala stihove Miloša Crnjanskog.

Gošća iznenađenja ovog puta je bila istaknuta sopranistica Gertruda Munitić koja je za ovu specijalnu prigodu izvela ariju iz Tijardićeve operete Mala Floramye pod nazivom "Daleko me biser mora", te zaslužno ponijela ovacije publike.

Po prvi se put na manifestaciji "Ronald Braus i gosti" predstavio i sve angažiraniji rovinjski zbor "Antonio Gandusio" koji je svojim visokim plasmanom u posljednjoj sezoni tv-showa "Do posljednjeg zbora" doživio svoje zvjezdane trenutke, koji se sudeći po reakcijama publike nastavljaju.

Valja istaknuti i da je glazbeno-scenski spektakl "Ronald Braus i gosti", čiji je organizator Turistička zajednica, a sponzori Maistra i grad Rovinj a ove godine i istaknuti vinar Klaudio Tomaz, već više od desetljeća atraktivnošću gostiju i ambijenta prerastao u jedan od iščekivanijih događaja na kraju turističke sezone zbog kojeg ga i mnogi vjerni posjetitelji nazivaju i Pozdrav ljetu. (N. O. RADIĆ, snimio S. PETRUZ) 


Podijeli: Facebook Twiter