Bratušek:Stanje u BiH gore no što su mediji prenijeli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Slovenska premijerka Alenka Bratušek izjavila je tijekom posjeta Doboju na sjeveru BiH, koji je među teže stradalim gradovima u poplavi, da je stanje na terenu lošije no što se moglo vidjeti u medijima te je najavila nastavak potpore Bosni i Hercegovini.

Bratušek, koja je u dvodnevnom posjetu Bosni i Hercegovini, posjetila je u utorak Maglaj, a u Doboju se susrela s gradonačelnikom Obrenom Petrovićem, potpredsjednikom Republike Srpske Enesom Suljkanovićem i ministrom za izbjegle i raseljene osobe Davorom Čordašom.

Nakon susreta je izjavila da je stanje "gore nego što se moglo vidjeti posredstvom medija". Pritom je najavila da će Slovenija, koja je među prvima priskočila u pomoć poplavljenim područjima u BiH, nastaviti pomagati toj zemlji u njezinoj obnovi. Slovenija će, rekla je Bratušek, sudjelovati i na međunarodnoj donatorskoj konferenciji koja bi se početkom srpnja trebala održati u Bruxellesu za pomoć oporavku teško pogođenih područja u Bosni i Hercegovini.

Bratušek je u ponedjeljak u Sarajevu razgovarala s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom te predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem. U poslijepodnevnim satima odlazi u Beograd gdje će se susresti s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter