Bratulić: Sadašnja vlast sprema koaliciju foteljaša i uhljeba

Pressica istarskog HDZ-a (M. RIMANIĆ)
Pressica istarskog HDZ-a (M. RIMANIĆ)

Hrvatska demokratska zajednica je spremna za izbore i smjenu ove nesposobne Vlade, najavio je na konferenciji za novinare Mario Bratulić, potpredsjednik županijskog Odbora stanke. Dodajući da koalicijski partneri koji participiraju u sadašnjoj vlasti za predstojeće izbore spremaju koaliciju foteljaša i uhljeba. Nasuprot njima, HDZ sprema programe i projekte koji će donijeti boljitak Istri i ljudima koji ovdje žive. Među najznačajnijim aktivnostima koje će HDZ uskoro predstaviti javnosti je promjena investicijske klime, istaknuo je Bartulić, a glavni projekti stranke u gospodarskom programu vezani su upravo za područje Istre i Rijeke.

- Naši timovi napravili su koncept na koji će se način poticati male i srednje poduzetnike što dosad nije bio slučaj - kaže Bratulić.

Jedan od prvih projekta kojim će se pozabaviti buduća HDZ-ova vlada je gradnja Istarskog ipsilona.

- Kada smo sve analizirali protekle tri i pol godine, vidjeli smo da se nitko time nije bavio, unatoč želji koncesionara i Istrana da se taj projekt završi - kaže Bratulić.

Član predsjedništva županijskog odbora HDZ-a Mario Sošić smatra da Istra treba postati Regija znanja, ali ne deklarativno. Stoga za to treba napraviti preduvjete, a to je malo moderno integrirano sveučilište u Puli. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter