Bratulić: Gospodarskim mjerama zaustavit ćemo egzodus

Željka Hrlić i Mario Bratulić (A. DAGOSTIN)
Željka Hrlić i Mario Bratulić (A. DAGOSTIN)

Mislim da ćemo u osmoj izbornoj jedinici koja obuhvaća Istru i Rijeku na parlamentarnim izborima osvojiti pet zastupničkih mandata, kazao je dopredsjednik županijske organizacije HDZ-a Mario Bratulić na konferenciji za novinare održanoj u sjedištu stranke u pazinskom Spomen domu. Trenutno u Saboru imaju dva zastupnika s tog područja, a optimizam HDZ-ovaca potpiruju posljednji izborni rezultati, kaže dopredsjednik Bratulić koji najveću šansu gospodarskog oporavka zemlje vidi u "Programu za spas Hrvatske" na kojem su dvije godine radili domaći i inozemni stručnjaci.

- Sto tisuća ljudi je otišlo iz Hrvatske, imamo 330 tisuća blokiranih, a u posljednje tri i pol godine ova je Vlada zadužila Hrvatsku za sto milijardi kuna - kazao je Bratulić dodavši da će HDZ gospodarskim mjerama zaustaviti egzodus, ponuditi alternativu "mrsićevskim" mjerama kojima se sprečava osamostaljivanje mladih. - Sva tri ministra koja su bila u Vladi iz 8. izborne jedinice doživjela su debakl.

Zaključio je da je Vlada skupa s IDS-om imala priliku riješiti problem decentralizacije, ali ni to u tri i pol godine nije napravila.

- Županijski proračun za 2015. godinu smanjen je zbog Vladinih odluka gotovo za 20 milijuna kuna, a to će se prije svega reflektirati na školstvo, zdravstvo i socijalu, kazala je tajnica županijskog HDZ-a Željka Hrlić dodavši da ne zna po čemu je aktualna Vlada, kako kaže, socijalna.

- Za nas Istarski ipsilon, koji je kamen spoticanja u koaliciji SDP-a i IDS-a, nije upitan, kao ni moderna nizinska pruga Budimpešta-Rijeka-Pula, nastavio je Bratulić dodavši da će se zalagati za moderno opremljenu i ekipiranu pulsku bolnicu, razvoj obnovljivih izvora energije, demografsku i obrazovnu politiku, razvoj malog i srednjeg poduzetništva, dugoročnu strategiju turizma, novu ruralnu politiku pomoću europskih fondova te podržati prerađivačku industriju. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter