Bratu blizancu nož u prsa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za ubojstvo Vedrana Tomasa u zagrebačkoj Ogrizovićevoj ulici na Novu godinu policija je osumnjičila njegovog 31-godišnjeg brata blizanca Miroslava.

Osumnjičenog se tereti da je prvog dana 2013., oko 4,30 sati, nožem u prsa ubo brata u stanu u kojemu je s njima živjela i žrtvina 23-godišnja djevojka. Vedran Tomas je od ozljede umro, a protiv njegovog brata je pokrenuta kriminalistička istraga kojom je utvrđeno da su se braća i ranije fizički i verbalno sukobljavali te da su kobne noći zajedno s 23-godišnjakinjom u stanu u Ogrizovićevoj ulici konzumirali razna alkoholna pića.

Motiv ubojstva još nije utvrđen. U stanu je pronađen pištolj kojeg je osumnjičeni ilegalno posjedovao, a više noževa je izuzeto i poslano na vještačenje. 

Osumnjičeni je priveden pritvorskom nadzorniku, a sudac istrage mu je na prijedlog zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva odredio istražni zatvor, zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela.

Po pisanju tiska, ključ ubojstva vjerojatno se nalazi u bizarnom odnosu braće i Vedranove djevojke. Navodno su svi održavali seksualne odnose. Djevojka je, piše tisak, za vrijeme ubojstva bila u susjednoj sobi, a kada je vidjela Vedrana na podu, tražila je od Miroslava da pozove Hitnu pomoć. On je nije poslušao već je pokušao oživjeti brata, nakon čega je djevojka, kako bi ga natjerala da je posluša, navodno iz pištolja ispalila hitac u fotelju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter