Brat ubojice iz Toulousea umiješan u kradu skutera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stariji brat ubojice vojnika te ucenika i ucitelja židovske osnovne škole na jugozapadu Francuske bio je prisutan tijekom krade skutera koji je u trenutku ubojstava koristio Mohamed Merah, doznaje se u subotu iz policijskih izvora, prenose agencije.

U pritvoru u Toulouseu Abdelkader Merah je kazao da je ponosan na djela koja je pocinio njegov brat, ubijen u cetvrtak u policijskoj operaciji nakon što je izmedu 11. i 19. ožujka ubio sedam ljudi, troje vojnika, profesora religije i troje ucenika židovske škole, kao i to da je bio prisutan tijekom krade motora, dodaje isti izvor.

Skuter je ukraden 6. ožujka u regiji Toulouse, pet dana prije prvog napada. Abdelkader Merah (29) je takoder potvrdio da je, kao i njegov brat, sljedbenik salafizma, ortodoksnijeg tumacenja islama, ali da nije bio upucen da njegov brat planira ta ubojstva.

U subotu je Abdelkader zajedno sa svojom djevojkom prebacen na dodatna saslušanja u Pariz o pokolju koji je cetiri tjedna uoci francuskih predsjednickih izbora stavio pod povecalo pitanje nacionalne sigurnosti.

Oboje je uhiceno u utorak, u isto vrijeme kada i majka dvojice brace, ali bi ona kasnije tijekom dana trebala biti puštena.

Dvadesetrogodišnji Mohamed Merah smaknut je snajperskim hicem u okršaju s policijom nakon 30-satne opsade njegovog stana tijekom koje je i priznao svih sedam ubojstava.


Podijeli: Facebook Twiter