Brat ubijene Meksikanke razočaran presudom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Emmanuel Macedo izjavio je danas u Splitu da nije zadovoljan jučerašnjom presudom te da još ne može vjerovati da je ubojica njegove sestre osuđen za obično, a ne teško ubojstvo.

- Prošle godine sam izgubio sestru, i to me toliko boli. Prošle godine sam se s boli vratio u Meksiko, a tako se i sada vraćam jer nisam dobio pravdu, rekao je Emmanuel Macedo novinarima danas pred meksičkim Konzulatom u Splitu.

- Danas nisam ljut. Jučer sam bio, ali ne mogu vjerovati u sve ovo. Još ne vjerujem da su takvu odluku donijeli. Mislim da je moja sestra Selena umrla na strašan način. Ako vas netko zgrabi, zatvori usta, zaveže ruke i odvede vas daleko, to je mučenje. I ne samo fizičko, jer nije samo tijelo patilo, već i psihičko. Naravno da je patila jer svi dokazi pokazuju da jest. Previše je patila. Ne mogu vjerovati da su to prihvatili kao obično ubojstvo. To je užas, izjavio je novinarima u povodu jučerašnje presude Županijskog suda u Splitu koji je na 15 godina zatvora osudilo Edija Mišića (28) zbog ubojstva te meksičke turistkinje prošloga ljeta na Marjanu.

Dodao je da ne zna tko je pogriješio u postupku, ali da zna da je tužiteljstvo odradilo dobar posao.

Tužiteljstvo je Mišića teretilo za teško ubojstvo i tražilo kaznu zatvora od 40 godina, no predsjednik sudskog vijeća Vladimir Živaljić u obrazloženju je naveo da tužiteljstvo nije uspjelo uvjeriti sud da je počinjeno posebno okrutno ubojstvo jer nisu dokazali ni da je Meksikanka u vrijeme zločina bila pri svijesti kao ni da je patila.

Emmanuel Macedo je rekao novinarima da je vjerovao u hrvatsko pravosuđe, da još vjeruje, ali teško nakon jučerašnje presude. Nada se da će mu se vjera u pravdu vratiti ako se promijeni jučerašnja odluka. Siguran je da će se tužiteljstvo žaliti na prvostupanjsku presudu, no najavio je mogućnost da i on po tom pitanju nešto napravi.

Rekao je da zna kako se ubojstvo dogodilo, ali ne i zašto, a to bi želio znati. Emmanuel, koji sljedećeg tjedna odlazi iz Hrvatske, novinarima je kazao da je jučer nakon izricanja presude otišao na Marjan gdje je "pričao" sa sestrom i dobro se isplakao, a nakon toga se javio majci Mariji u Meksiko. Ona je po njegovom glasu shvatila da ubojica njihove kćeri i sestre nije dobio kaznu koju su očekivali, rekao je.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu objavilo je da će nakon primitka pisanog otpravka prvostupanjske presude podnijeti žalbu zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter