Brašnom i muzikom začinjena zabava za kraj srednje škole

(Manuel ANGELINI)
(Manuel ANGELINI)

Uglavnom oko srednjih škola, no brašna je po gradu u srijedu pak bilo - pulski su maturanti slavili kraj srednjoškolskog obrazovanja. Donekle, uobičajeno ludiranje po gradu, uz brašno, vodu i jaja bilo je kontrolirano, jer su se svi već od jutra zaputili ispred Rojca, gdje im je ove godine bila organizirana fešta. Upravo je s intencijom da se norijada održi na jednom mjestu - fešta za sve pulske maturante organizirana je u dvorištu ispred Rojca.

Nakon što su zadnje dvije norijade u organizaciji Grada Pule održane na igralištu kraj "žute" škole, ove je godine zajedno sa Savjetom mladih odlučeno, kako se ne bi ometalo ostale učenike na nastavi, da to bude ispred Rojca. Po grupicama, odnosno razredima, veseli su, već raspjevani i bučni maturanti "naoružani" brašnom, jajima i vodom počeli stizati oko 11 sati ispred Rojca. Ondje im je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović zaželjela dobrodošlicu i dobru zabavu.

- Zadovoljna sam što su maturanti pristigli u dobrom raspoloženju, te vjerujem da će tako, u najboljem redu proteći ovogodišnja norijada. Priredili smo im zabavu uz DJ-eve, tamburaše, a smatram da je ovakav način, dakle okupljanje na jednom mjestu puno efektniji od hodanja po gradu. Ove su godine maturanti pojačano izrazili humanost na djelu, donirajući brašno i trajne namirnice Crvenom križu, rekla je pročelnica Krizmanić Marjanović. Očekivano, dvorište je već nakon sat vremena bilo zabijeljeno brašnom, a kao dekoracija, bilo je tu razbijenih jaja i pjene za brijanje.

Među norijanskim rekvizitima, našli su se i vodeni plastični pištolji, tako da su maturanti zabavu započeli već dobro "uređeni". Tristotinjak ovogodišnjih pulskih maturanata prepustilo se je potom užitku uz glazbu DJ Gabija, a prava je fešta započela sa živom muzikom uz Sunglasses band, tamburaški sastav Inat i Deana Bakića. - Sretni smo, u školi smo prikupljali brašno i druge namirnice, ali danas je naš dan, tako da očekujem "kažin", onako pozitivan, uz dobru muziku, rekla nam je Anika Bevandić maturantica Gimnazije koja je već upisala studij sociologije u Italiji.

Tehničku školu napušta i novopečeni elektrotehničar Alberto Bartolić, poznatiji kao Berto, koji namjerava krenut radit u struci. Trgovci su braća Arian i Sebastian Alagić koji još razmišljaju da li nastaviti školovanje za komercijalista (IV stupanj) s još dvije godine školovanja u svojoj, Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu ili će uz plaćanje u samo jednoj godini do tog zvanja doći pri sveučilištu. Iako zabrašnjeni, na daljinu su maturanti svoja "jata" prepoznavali po bojama majicama, budući da je svaka škola imala svoju boju, ali i napise na njima. Fizioterapueti su poručili: "Riješite se muke - dajte se nama u ruke", medicinari "Dok hitna juri, infuzija curi, s iglom u ruci - najbolji u struci". (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter