Branko Vukelić napustio HDZ

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Smatram da HDZ više ne postoji zbog ciljeva radi kojih je osnovan već je stranka postala samoj sebi svrha, bavi se sama sobom, a istovremeno odnosi u stranci su prepuni straha, prijetnji i ucjena, zabrane govora, smjenjivanja nepodobnih, tumači bivši ministar.

Bivši ministar obrane i gospodarstva, te dugogodišnji šef karlovačkog HDZ-a Branko Vukelić odlučio je - istupiti iz stranke. Kao razlog je naveo neslaganje s aktualnim HDZ-ovim vodstvom.

- Smatram da HDZ više ne postoji zbog ciljeva radi kojih je osnovan već je stranka postala samoj sebi svrha, bavi se sama sobom, a istovremeno odnosi u stranci su prepuni straha, prijetnji i ucjena, zabrane govora, smjenjivanja nepodobnih… Takve odnose doživio sam i osobno u svom Karlovcu, kao i brojni članovi koji su mi se obraćali i obraćaju, jer, to su metode kojima se služi i potpredsjednik HDZ-a Jelić i njegovi pomagači Turković i slični, navodi u obrazloženju ostavke Vukelić, dodajući kako je nakon provedenih izbora na Saboru stranke u svibnju prošle godine, "došlo do gušenja demokracije, a vodstvo se počelo ponašati autoritativno".

- Radio sam u interesu stranke, države i svih njenih građana više od 22 godine, ali čini mi se i smatram da se danas interes stranke odvojio od interesa države i građana. Smatram da bi svi političari trebali gledati interes građana i države prije svega, a ne stranke. Danas se vodstvo stranke bavi vraćanjem duha HDZ-a iz 90-tih, dok se građani bore kako preživjeti u ovom dobu krize i promašene politike vladajućih. Dok se HDZ bavi prošlošću i samim sobom, građani brinu nad svojom budućnosti, svjesni loše politike vladajućih, ali i nepostojanja prave, ozbiljne i vjerodostojne alternative, zaključuje Vukelić, koji u Saboru ostaje kao nezavisni zastupnik. (D. KUNDIĆ/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter