Branko Vukelić istupio iz HDZ-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dan prije stegovnog postupka protiv Jadranke Kosor, HDZ je iznenadno napustio Branko Vukelić, nekadašnji glavni tajnik stranke koji je u prošloj vladi vodio resore obrane i gospodarstva. Teško bolesni Vukelić priopćenjem je izvijestio javnost da se, nezadovoljan aktualnim vodstvom, razišao sa strankom u kojoj je proveo 22 godine i da će ubuduće u Saboru biti neovisni zastupnik.

"Smatram da HDZ više ne postoji zbog ciljeva radi kojih je osnovan već je stranka postala samoj sebi svrha, bavi se sama sobom, a istovremeno odnosi u stranci su prepuni straha, prijetnji i ucjena, zabrane govora, smjenjivanja nepodobnih... ", žali se Vukelić koji smatra da je nakon zadnjih unutarstranačkih izbora i Karamarkove pobjede došlo do gušenja demokracije".

"Vodstvo se počelo ponašati autoritativno, došlo je do raspuštanja pojedinih organizacija bez pravog razloga. Danas se vodstvo stranke bavi vraćanjem duha HDZ-a iz 90-tih, dok se građani bore kako preživjeti u ovom dobu krize i promašene politike vladajućih", nemilosrdno je Vukelić secirao sadašnje stanje u HDZ-u. (D. C., D. K./NL)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter