Branko Sušac ogorcen tretmanom u INK-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Branko Sušac, voditelj kazališta Dr. Inat i umjetnicki direktor PUF-a - Medunarodnog kazališnog festivala, priprema predstavu naziva "Ženom neka se zove", koja je pulsku premijeru trebala imati u svibnju ove godine. No, sudeci prema Sušcevim rijecima, ona ce se dogoditi u Francuskoj.

"Za dan generalne probe i dan premijere u INK-u od ravnateljice Gordane Jeromela Kaic dobio sam cijenu od 20 tisuca kuna. Naime, najam zgrade kazališta po njenim rijecima iznosi deset tisuca kuna po danu, odnosno 20 tisuca za dva dana.

Nije mi jasno zašto u gradu u kojem Dr. Inat djeluje vec 25 godina moramo placati tako visok iznos za postavljanje predstave u INK-u. Ništa ne može koštati tako puno", ogorcen je Sušac, i dodaje: "Na srecu, predstava je pozvana u Francusku pa ce premijeru imati tamo, i to bez troškova najma." Istice da mu nije jasno zašto je cijena najma zgrade INK-a tako visoka.



Jeromela Kaic kaže da ništa nije sporno te da se zgrada kazališta iznajmljuje po važecem cjeniku koji vrijedi za sve.

"Korištenje kazališta se placa i sve ima svoju cijenu. Za predstave komercijalnog karaktera ona je 25 tisuca kuna dnevno plus PDV, dok za predstave udruga, institucija i slicnih organizacija koje se dijelom financiraju iz Programa javnih potreba u kulturi Grada Pule, ta je cijena deset tisuca kuna dnevno plus PDV.

Buduci da kazalište Dr. Inat spada u drugu kategoriju, jasno je da za najam kazališne zgrade po danu moraju pokriti trošak od deset tisuca kuna", pojasnila je.

Kazalište za svoje funkcioniranje od osnivaca Grada Pule dobiva odredena sredstva iz godine u godinu, dodaje Jeromela Kaic. Kada se podmire place i sredstva za sam program kazališta, dobiva se iznos materijalnih troškova zgrade.

Podijeli li se taj iznos s radnim danima u godini, dobiva se iznos od 12,5 tisuca kuna na dan, što je, kaže Jeromela Kaic, cijena koliko funkcioniranje zgrade košta na dan.


Podijeli: Facebook Twiter