Branko Ružić: Sjednica je nelegalno sazvana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Branko Ružić, oporbenjak s Nezavisne liste, napustio je u ponedjeljak navečer izvanrednu sjednicu Vijeća Pićna, jer je, kako tvrdi, nelegalno sazvana. Pritom je najavio da će u ime Kluba vijećnika - koji uz njega čine i Fabricio Lukež (HSLS) te Verđilijo Karlić, nestranački kandidat s liste vladajućeg IDS-a - lokalnu samoupravu prijaviti Ministarstvu uprave zbog učestalog kršenja zakona, statuta i drugih općinskih akata.

Ružić je objasnio da jedina točka sjednice – imenovanje općinskog predstavnika u Nadzornom odboru Vodovoda Labin - nije mogla biti uvrštena na dnevni red, budući da se o njoj glasalo na zadnjem zasjedanju, a otad nije prošlo potrebnih više od dva mjeseca. Prošlom zgodom, naime, prijedlog da u NO gradske tvrtke uđe načelnik Ivan Franković (IDS) nije dobio potrebnu natpolovičnu većinu: podržalo ga je pet vijećnika, troje se usprotivilo, a dvoje ostalo suzdržano.

- I tada su općinske stručne službe tvrdile da je Franković imenovan s dovoljnim brojem glasova, što samo pokazuje da ne poznaju svoje akte pa bi bilo moralno da odstupe. Opet smo ovdje pozvani da kršimo statut, poslovnik i zakon. Pitam se dokad!, poručio je Ružić.

Predsjednik vijeća Silvan Juran naglasio je, pak, da se prema poslovniku ista točka na dnevni red može uvrstiti nakon tri mjeseca, ukoliko vijeće ne oduči drukčije, što je u ovom slučaju, kako reče, ispoštovano. Izvanrednu je sjednicu, veli, sazvao da Pićan izborom svog predstavnika omogući pravovaljano odlučivanje organima Vodovoda.

Šestero vijećnika na koncu je u NO gradskog poduzeća imenovalo načelnika Frankovića. (I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter