Branko Mijic na celu Novog lista

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odlukom Uprave za novog glavnog urednika Novog lista izabran je Branko Mijic, njegov dugogodišnji kolumnist i uvodnicar. Uredništvo je jednoglasno podržalo njegovo imenovanje.

"Novi list odnosit ce se, kao i do sada, kriticki spram svake vlasti, bilo na državnoj, bilo na lokalnoj razini, te se zalagati za pravedno i pošteno društvo u svakom pogledu posebno isticuci socijalnu osjetljivost", izjavio je Mijic.

Branko Mijic roden je 19. ožujka 1960. godine u Zagrebu. Osnovnu i srednju školu pohadao je u Rijeci gdje je 1983. godine diplomirao na Pedagoškom fakultetu i stekao titulu profesora hrvatskog jezika i književnosti. U Novom listu je poceo honorarno suradivati 1980. godine, a u radnom odnosu je od 1985., najprije kao lektor, potom novinar.

Pokrenuo je tjedni kulturni prilog Novog lista "Mediteran". Od 1998. do 2000. godine obnašao je funkciju glavnog urednika Novog lista.

Na poslijediplomskom studiju na Filozofskom fakultetu u Rijeci na Odsjeku za kulturalne studije danas je angažiran kao asistent i predaje kolegije Tiskani mediji i Pisati za medije. Sudionik je Domovinskog rata nagraden medaljom "Oluja" 1995. godine.

Mijic je na mjestu glavnog urednika naslijedio Ivicu ?ikica, koji je ostavku dao prije dva tjedna.


Podijeli: Facebook Twiter