Branko Ivanković ponovno trener Dinama

Branku Ivankoviću ovo će biti treći mandat na klupi Dinama (arhiva NL)
Branku Ivankoviću ovo će biti treći mandat na klupi Dinama (arhiva NL)

Izvršni odbor Dinama na sjednici u ponedjeljak jednoglasno je izabrao Branka Ivankovića za novog trenera, i to će mu biti treći mandat na klupi "modrih", objavljeno je na intenetskom portalu Dinama.

"Ponosan sam i sretan što sam se vratio u Dinamo. Svi znamo što Dinamo znači, koji su mu ciljevi i naravno da vjerujem da ih možemo ispuniti. Jako dobro poznajem momčad jer sam cijelo vrijeme pratio što se događa oko kluba. Imamo kvalitetne igrače i vjerujem da ćemo igrati lijep nogomet te ostvariti rezultate koji će zadovoljiti naše navijače", kazao je 59-godišnji Ivanković.

On je na trenerskoj klupi zamijenio Krunu Jurčića, koji je dobio otkaz 21. kolovoza nakon poraza 0:2 od bečke Austrije u prvoj utakmici zadnjeg pretkola Lige prvaka.

Prvi mandat na klupi Dinama Ivanković je odradio od studenog 2006. do veljače 2008. U tom razdoblju ostvario je niz od 34 utakmice bez poraza, čak 28 pobjeda za redom, te je osvojio prvenstvo i kup 2007. godine. Drugi mandat bio je vrlo kratak, a uslijedio je nakon što je Zvonimir Soldo 20. svibnja 2008. podnio ostavku.

Branko Ivanković uspješno je radio kao pomoćni trener izborniku Hrvatske Miroslavu Blaževiću (1997. - 1999.), a bio je i izbornik Irana te tu zemlju odveo na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj 2006. godine. Što se tiče klupskih uspjeha, bio je prvak Kine sa Shandong Lunengom 2010., a u zadnje vrijeme radio je u Saudijskoj Arabiji i UAE-u.

Ivanković će voditi prvi trening Dinama u utorak ujutro, a javnosti će biti predstavljen nakon treninga na konferenciji za novinare u 12.15 sati. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter