Branka Bencic kustosica u Utrechtu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na poziv nizozemskog Impakta od 11. do 25. lipnja ce kao gostujuca kustosica u Utrechtu boraviti Branka Bencic. Impakt je organizacija i fondacija sa sjedištem u Utrechtu i središnjim interesom usmjerenim na inovativne audiovizualne i umjetnicke prakse, interdisciplinarni kontekst i kriticku medijsku kulturu.

Uz redovnu programsku djelatnost, koja obuhvaca prezentaciju, istraživanje, arhiviranje i edukaciju kroz razlicite formate - predavanja, projekcije, izložbe, rezidencije i radionice -Impakt vec dvadeset i cetiri godine organizira istoimeni renomirani godišnji festival audiovizualnih medija, a 24. izdanje Impakt festivala sa središnjom temom "No more westerns" održat ce se u Utrechtu od 24. do 28. listopada 2012.

U medunarodnoj konkurenciji Branka Bencic pozvana je kao gostujuca kustosica (visiting curator), a svojim ce znanjem i iskustvom doprinijeti radu Impakta, kao i raditi na razvoju i unapredivanju svoje djelatnosti u Hrvatskoj u kontekstu buducih projekata.

- Program boravka, osim upoznavanja institucije i djelatnosti i programa Impakta, ukljucuje pregledavanje videoarhiva nastalog na temelju 24 godine aktivnosti festivala, stvaranje mreže kontakata s nizozemskim umjetnicima, institucijama, organizacijama, distributerima, kriticarima, teoreticarima, kustosima i stvaranje temelja za programske razmjene i razmjene hrvatskih i nizozemskih umjetnika, kaže Bencic.

Uz to, sudjelovat ce u radu komisije festivala i selekciji filmova pristiglih na natjecaj za program Panorama na ovogodišnjem izdanju festivala te pripremiti predselekciju i preporuke inovativne produkcije filmova i videa iz Hrvatske za istu programsku konkurenciju - izbor i prijedloge hrvatske recentne audiovizualne umjetnicke produkcije 2010., 2011. i 2012. koji odgovaraju usmjerenju i kontekstualnom okviru festivala. (M. CURIC)


Podijeli: Facebook Twiter