Branitelju naslova derbi sa Šijanom

Detalj s utakmice mini basketa: Stoja I - Fažana (D. ŠTIFANIĆ)
Detalj s utakmice mini basketa: Stoja I - Fažana (D. ŠTIFANIĆ)

Već prva utakmica četvrtfinalnog dana 5. Pattinaggio basket kupa ponudila je pravi mali spektakl. Pred fino ispunjenom tribinom, s obostranom navijačkom podrškom koja je stvorila zbilja poticajan ambijent, Šijana i Vesna sirevi odigrali su utakmicu nakon koje možemo samo žaliti što se dogodila već u četvrtfinalu. Razlog tome bio je loš početak turnira Vesninih sireva, branitelja naslova, koji su nakon dva poraza prošli tek kroz dodatno razigravanje i tako se namjerili na okuražene Šijance u reprizi prošlogodišnjeg polufinala. Epilog je i ovaj put bio isti, slavili su Sirevi i na najbolji način najavili povratak u borbu za obranu naslova. Šijancima uzalud pobjede u grupi, za njih je turnir završen, jer eto, i to je košarka...

Inače, zanima li vas što se to dogodilo Sirevima da najednom proigraju, odgovor je vrlo jednostavan. Matija Maljić. Najbolji igrač prošlosezonskog izdanja priključio se momčadi u posljednji trenutak, faktor je to koji pravi itekakvu razliku i koji je to s 22 poena Šijani samo brojčano potvrdio. Premda, bila je utakmica u egalu sve do treće četvrtine, a poznavajući grintu Šijanaca ni petnaest poena razlike za Sireve pet minuta prije kraja nije se činilo nedostižnim. I zamalo nije bilo, predvođeni hukom s tribine i Antom Grašom, najupornijim među upornima, približili su se na svega ''minus 5'', no više od toga Sirevi im nisu dopustili. Pljesak gledališta svim akterima bio je najbolja ocjena, više od toga ne treba dodati.

Ostala tri dvoboja četvrtfinala nisu igrana u takvom ambijentu ni s takvim žarom, niti su ponudila veća rezultatska uzbuđenja. Sireni je i drugi brat Petrović (zvučno, zar ne?) bio dovoljno pojačanje da se bez većih problema obračunaju s TNT-om ''domaćina'' Šime, potom su Saša Gligorović i njegovi pijuni osnaženi Tonijem Perkovićem uspješno prizemljili Padobrance već do poluvremena, a u posljednjoj utakmici još je jedna momčad iz razigravanja izbacila pobjednika skupine, zahvaljujući furioznom otvaranju Orašasti plodovi lakše od očekivanog poslali su Devalle na tribinu.

Susretima četvrtfinala prethodilo je razigravanje Mini basketa, rasplet je takav da će u sutrašnjem finalu igrati Pula 1981 II i Stoja I. Cjelokupni program finalnog dana počinje polufinalima glavnog turnira od 10 sati, a finale je na rasporedu od 15.30. (D. RAMIĆ - KOVAČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter