Branitelji se prijavljuju na Facebooku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Da znatan broj hrvatskih branitelja, za razliku od hrvatske Vlade, podatke temeljem kojih su dobili braniteljski status ne smatra službenom tajnom i da su ih spremni podastrijeti na javni uvid potvrduje brzi rast grupe na Facebooku naslovljena «Dobrovoljni registar branitelja» koju je pokrenuo branitelj Krunoslav Filipovic.

- Iznenaden sam ovako brojnim i brzim reakcijama. To mi je prvi put da uopce koristim Facebook, ali dojadilo mi je da predstavnici braniteljskih udruga govore «mi branitelji» umjesto da kažu da predstavljaju samo sebe i clanove svoje udruge. Ja sam jedan od one tihe vecine branitelja koja se vratila s ratišta, završila studije, zaposlila se i ne bavi se pricama iz prošlosti. Vjerujem da je velika vecina branitelja poput mene i cijela ova histerija oko tajnosti podataka mi je smiješna, kaže on.

Na stranici je naveo svoj datum rodenja, JMBG, OIB, vrijeme provedeno u Domovinskom ratu, jedinicu kojoj je pripadao te broj braniteljske iskaznice, koju je i skenirao. «Ovo nema smisla, osnujmo dobrovoljni registar. Objavimo se sami, neka nas hapse sve! Ja idem prvi! Molim samo branitelje da ostave svoje podatke, 'branitelje' ne pozivam, oni imaju svoj tajni registar», napisao je Krunoslav na stranici svoje Facebook grupe koja je do jucer poslijepodne imala blizu 400 clanova.

Pedesetak branitelja koji su poslušali Krunoslavov poziv dobrovoljno je iznijelo svoje osobne podatke, OIB, datum rodenja, ratni put, a dio ih je takoder skenirao svoje braniteljske iskaznice.


Podijeli: Facebook Twiter