Branitelji podržali premijerku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predstavnici braniteljskih udruga danas su bezrezervno podržali Vladu i premijerku Jadranku Kosor te poduprli sve Vladine mjere štednje, ukljucujuci i one koje zadiru u «braniteljske džepove». Na sastanku u Vladi, premijerka je od branitelja dobila zeleno svjetlo za rezanje njihovih mirovina i to po modelu koji Vlada želi primijeniti na sve mirovine. 

Premijerka je kazala da ce se ova mjera primjenjivati vec od 1. kolovoza, ali Vlada još nije izracunala koliku ce uštedu ona donijeti. Braniteljskih mirovina je oko 64 i pol tisuce, a tome valja pribrojiti i sedam tisuca mirovina pripadnika HVO-a.

- Hrvatski branitelji i clanovi njihovih obitelji u ovom teškom trenutku za Hrvatsku pokazali su samouvjerenost i odlucnost, istaknula je premijerka Kosor, isijavajuci zadovoljstvom zbog rezultata sastanka.

- Znamo da je nepopularno zadirati u džepove, ali svaki branitelj mora na to pristati jer se radi o obrani suvereniteta i gospodarstva Hrvatske, komentirao je ?uro Decak, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

- Branitelji su bez licitiranja spremni podnijeti teret recesije, porucio je Zvonko Milas, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca.


Podijeli: Facebook Twiter