Branitelji naslova bez muke prošli u drugo kolo

Iz predstave "Silent Killer" (Danilo MEMEDOVIĆ)
Iz predstave "Silent Killer" (Danilo MEMEDOVIĆ)

Nije manjkalo zanimljivih dvoboja na jučerašnjem natjecateljskom danu 29. izdanja malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2017 – Suzuki Motortech", a uz raspoložene aktere na parketu, dobro raspoloženje je vladalo i među organizatorima, Udruzi Futsal Pula. To se posebno odnosi na njenog predsjednika Valtera Cetinu, kojem se vratila boja u obraze iz kojih je netragom iščeznula večer prije kad mu je Bojan Mitrović, inače golman Rukometnog kluba 28. april iz Kaštelira, zaustavio sedmerac koji je njegov Santos mogao koštati eliminacije već u prvom kolu. Sve je na kraju ipak završilo "happy endom", ali dalo se primijetiti da prospavana noć nije uspjela izbrisati nakupljenu nervozu pa je Cetina smirenje odlučio potražiti u borbi s kikirikijem, i to onim neoljuštenim. Kad je potom tribinom "prošetala" i kutija Domaćica, krvni tlak već je bio na normalnoj razini.

Netko iz mase lakoćom dalje

Takvih uzbuđenja odlučili su sami sebe poštedjeti branitelji naslova i prvi nositelji ovogodišnje "Ulice", hakleri Pizzerije Jupiter koji su premijerni nastup okončali pobjedom nad DVD Sutivancem. S tri pogotka u prvom dijelu "picajoli" su brzo pokazali tko je gazda na parketu, pa premda su do odmora "pompijeri" uspjeli smanjiti zaostatak, to nije previše zabrinulo njihove protivnike koji su jednim brzim pogotkom u nastavku vratili "pristojnu" razliku i potom rutinirano priveli susret kraju.

Poput trostrukih osvajača ovog turnira, problema prilikom izvlačenja vize za drugo kolo nije imala niti ekipa Netko iz Mase, finalisti pretprošle "Ulice". Nevzet Muhić, najbolji golman ovog turnira 2015. godine, uspio je sačuvati svoju mrežu netaknutom, dok su na drugoj strani njegovi suigrači triput svladali Igora Riđića na golu Kraljeve Sutjeske za sigurnu pobjedu. Puno neizvjesnije bilo je u dvoboju Električara i Durana, u kojem su "staklari" izvukli deblji kraj. Iz prvog rezultatskog minusa još su se nekako i uspjeli iščupati, ali kad su drugi put kapitulirali, niti povlačenje golmana na klupu i uvođenje igrača više u polje nije im pomoglo da se vrate u život. Štoviše, primili su još jedan pogodak koji je razriješio sve dvojbe oko pobjednika.

Prva neodigrana utakmica "Ulice"

Ta je dvojba u ogledu između Medior Grina i Socijalnog problema razriješena puno ranije. Početak susreta ponudio je dašak neizvjesnosti, no onda se ukazao Marko Vujičić, strijelac pogotka koji je "grinovcima" donio trijumf u pretkolu, te u završnici prvog dijela zatresao mrežu "socijalaca". Isti igrač početkom nastavka poduplao je prednost, nakon čega su "socijalci" ostatak susreta proveli u ne baš ugodnim razgovorima sa sucem Vitasovićem, što su platili s dva isključenja, dok su na drugoj strani "grinovci" popravljali gol-razliku, želeći valjda dokazati da oni koji su ih usporedili s Grčkom kad je ta reprezentacija bila europski prvak, nisu bili u pravu.

U veteranskom turniru zabilježili smo i prvu neodigranu utakmicu na ovogodišnjoj "Ulici", a "krivci" su igrači Rive Restorana Trošt koji su javili organizatorima da se ne mogu skupiti u dovoljnom broju, pa je tako Stari Grad Rovinj bez muke prošao u četvrtfinale. Tamo će im društvo praviti hakleri El Stila koji su za ulazak među osam najboljih ipak morali proliti i malo znoja, ali "petarda" u mreži Zauder filma potvrđuje da se baš i nisu previše namučili jer je razlika u kvaliteti bila očigledna. (Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter