Branitelji dovode Thompsona na prosvjed

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Podjele medu hrvatskim braniteljima poprimaju sve dramaticnije razmjere, a kakav je odnos snaga dviju "frakcija" - provladine i protuvladine - pokazat ce subotnje okupljanje u glavnom hrvatskom gradu.

Naime, Udruga hrvatskih branitelja (UHB) 1990-1996, organizator nedjeljnog prosvjeda u Grubišnom Polju, gdje se izuzetno oštro kritizirala Vlada i premijerka Jadranka Kosor, u utoraj je uputila službeni poziv za novi prosvjedni skup što ce se održati ove subote u 13 sati na Trgu bana Jelacica u Zagrebu i na kojem ce, kažu iz UHB-a, sudjelovati Marko Perkovic Thompson, pjevac ciji koncerti okupe desetke tisuca ljudi.

UHB, uz najavu Thompsonovog dolaska, navodi i da je zagrebacki "prosvjed uvod u opci prosvjed svih hrvatskih branitelja". No, lider Vladi odanih braniteljskih udruga, HDZ-ov saborski zastupnik i celnik Hvidre Josip ?akic, poziva pak na bojkot subotnjeg prosvjeda.

- Osudujem sve pokušaje rušenja hrvatske Vlade, što bi moglo izazvati nesagledive posljedice u postizanju iskljucivih ciljeva, rekao je ?akic za Braniteljski portal.


Podijeli: Facebook Twiter