Branit će boje Hrvatske na europskom kickboxing prvenstvu

(M. SARDELIN)
(M. SARDELIN)

Drugu se godinu za redom predanim radom i izvrsnim rezultatima 17-godišnja Korina Zugan, članica Kickboxing kluba "Fighter" iz Buzeta, izborila za mjesto u reprezentaciji Hrvatske u kickboxingu. Obranivši zlato na državnom prvenstvu osigurala je kartu za Europsko prvenstvo koje će se od 2. do 9. rujna održati u Skoplju. Mlada Buzećanka je ušla u sastav reprezentacije u juniorskoj konkurenciji light contacta u kategoriji do 60 kilograma.

Time Korina nastavlja nizati uspjehe. Ponosna je vlasnica titule najbolje sportašice grada Buzeta za 2016. godinu. Dvije je godine za redom državna prvakinja. Kao prošlogodišnja reprezentativka u disciplini light contact (60 kg) nastupala je u Dublinu na Svjetskom prvenstvu u kickboxingu, a ove će se godine boriti na europskom prvenstvu u Skoplju.

Trenira i taekwondo te rukomet

- Sudjelovanje na prošlogodišnjem prvenstvo u Dublinu bila mi je motivacija da se i ove godine izborim za ulazak u državnu reprezentaciju. To je velika čast, ali i odgovornost. Motivirana sam i bez obzira što je ponekad teško guram dalje. Dobar je osjećaj kad na treningu napreduješ, kad pobjeđuješ sam sebe. Znam da ako dam sve od sebe kakav god rezultat bude i ja, ali i svi oko mene biti će zadovoljni. Želim se zahvaliti svima na podršci; roditeljima i obitelji, klubu, Gradu Buzetu i svim ostalim sponzorima koji su me podržali prošle godine, a koji će vjerujem i ove godine biti uz mene. Veselim se još jednom velikom prvenstvu. Navijajte za mene, poručila je mlada sportašica koja sve svoje sportske obaveze uspješno usklađuje s onim školskim. Uz kickboxing, trenira i taekwondo te rukomet. Odlična učenica opće gimnazije u Srednjoj školi Buzet na jesen postaje maturantica, a želja joj je obrazovanje nastaviti na fakultetu zdravstvenih studija, odnosno stručnom studiju fizioterapije. Poput svojih vršnjaka voli izlaske i druženja.

Prošla i lom nosa

Trenerica Iva Jeletić Prodan za Korinu će reći da je zaista predani sportaš.

- Kada trenira radi to sa 110 posto volje i kapaciteta. Klubu je ponos imati u svom sastavu člana državne reprezentacije. Posebno veseli što uspijeva uskladiti sve svoje obaveze. Korina je zrela, i kad je trebala odrađivati sama treninge zbog moje odsutnosti njoj to nije padalo teško i nije negodovala. Sve je odrađivala po dogovoru. U muci se zaista poznaju junaci. Prošla sam s njom i lom nosa na državnom prvenstvu, zaista je put do zlata bio trnovit, ali smo i tada dokazale da se uz podršku neovisno o teškim situacijama može napredovati i eto sada Korina ubire plodove svoga rada i putuje u Makedoniju, rekla je Jeletić Prodan.

Korina će dio priprema odraditi u Rijeci s kolegama iz reprezentacije, a nakon priprema kreće spremanje za put. Prvenstvo se održava početkom rujna, a svoje će snage odmjeriti u srazu sa najboljim borcima iz cijele Europe. (Gordana ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter