Brangelina medu najmocnijima u društvu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Angelina Jolie i Brad Pitt jedini su celebrityji medu prvih deset osoba koje su se našle na popisu "New Establishment List", godišnjoj listi casopisa Vanity Fair, na kojoj mjesto mogu osigurati samo najutjecajnije i najmocnije osobe u društvu i popularnoj kulturi. Iako nije zauzeo prvo mjesto, slavni par, poznat po nadimku "Brangelina", smjestio se na visokom osmom mjestu. Njih dvoje jedini su glumci i medunarodne zvijezde medu prvih deset, a pored Brada i Angeline u "Top ten" su, medu ostalima, ušli i Steve Jobs iz Applea, Jeff Bezos iz Amazona, Eric Schmidt, Larry Page i Sergey Brin iz Googlea.

"Omiljeni par tabloida koji stalno putuje svijetom podsjetio nas je da oboje znaju dobro glumiti, Pitt filmom "Neobicna prica o Benjaminu Buttonu" za koji je nominiran za Oscara, a Jolie Eastwoodovom dramom "Changeling". Njihova fundacija donirala je milijun dolara Ujedinjenim narodima kako bi se pomoglo stotinama tisuca izbjeglica iz Pakistana i Afganistana. Takoder, donirali su milijun dolara centru za borbu protiv raka u Springfieldu koji nosi ime po Pittovoj majci Jane, stoji u objašnjenju Vanity Faira.

Medu drugim "celebrityjima", koji su uspjeli osigurati mjesto na prestižnom popisu, nalaze se slavni glazbenik i aktivist Bono Vox, glumci Tom Hanks, Robert DeNiro i George Clooney te voditeljica Oprah Winfrey. U sto najutjecajnijih uspjeli su se ugurati i suprug Salme Hayek Francis-Henri Pinault, kalifornijski guverner Arnold Schwarzenegger i mlada americka književnica Stephenie Meyer cija se literarna vampirska saga "Sumrak" uspješno ugradila u popularnu kulturu. Inace, prvo mjesto na listi "New Establishment" ove je godine zauzeo je Lloyd Blankfein, celni covjek americke investicijske banke Goldman Sachs koji je prošle godine na istom popisu bio tek dvadeseti.


Podijeli: Facebook Twiter