Bralić i klapa Intrade napunili šator na Karolini

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

Za dobar štimung na Good Mood Festu na Karolini sinoć su bili zadužene zadarske snage Tomislav Bralić i klapa Intrade, možda i najpoznatije hrvatsko klapsko ime. Odmah su napravili show, pjevajući o ribarima, moru, lavandi, ljubavi i drugim sličnim stalnim neizbježnim klapskim temama.

- Pivajte, veselite se, poručio je Bralić publici koja je opet napunila šator a publika je to već aktivno činila, bez problema iz sveg glasa zapjevavši. „Pula piva s klapom Intrade!“ uzviknuo je tada Bralić. Nije im trebalo dugo da zapale vatru kod vrlo oraspoložene publike. Bralićeva uloga nije samo pjevačka, on predvodi klapu, priča s publikom i podiže atmosferu koja doduše nikad niti ne pada. Ako se ne pjeva onda se maše s rukama u zraku, cupka ili samo pije.

Jasno je bilo i iz ovog koncerta da je Bralić, čije je ime odvojeno od imena klape, puno bolji komunikator od svojih kolega te se savršeno snalazi kada je fokus na njemu, a to je u 90 posto vremena na nastupu. Tu je doslovce kao riba u vodi, kada je glavni, bilo da priča ili pjeva. Dio pak njegovih kolega, ako ćemo suditi po njihovim vokalnim izvedbama, kao da se još uvijek bori s tremom kada moraju preuzeti inicijativu ili je to možda bio samo umor.

Ipak i vrlo komunikativnom Braliću, u žaru pjesme u jednom trenutku potkrao se mali lapsus kada je komentirao „Cili Zadar piva!“ Bit će da se zbilja osjećao k'o doma. Klapa je nastavila nizati hitove uključujući i pokoji medley iliti koloplet dalmatinskih evergreena poput „Kad si bila mala Mare“, „Da nije jubavi“ itd.

Kako je ovo ipak predbgladansko vrijeme tako su i organizatori Good Mood Festa poklonili 35 karata štićenicima Doma za odgoj djece i mladeži u Puli kako bi oni i njihovi odgajatelji osjetili blagdanski duh u ova vremena kad su oni najčešće zaboravljeni od većine naših sugrađana. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter