Bralic i Intrade ocarali Rapcane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Labinjani ocito nisu publika koju muci tajna strelovitog uspona klapske pjesme posljednjih godina - sinocnji koncert Tomislava Bralica i klape Intrade na rabackoj rivi popratilo je 800-tinjak gledatelja, premda su Zadrani prije mjesec i pol pjevali na susretu kolega po dalmatinskom višeglasju u gradu rudara.

Bit ce da su ovdašnji pratitelji Dore bili medu onima koji su lani na Eurosong umalo lansirali Intrade s "Ne damo te pismo naša!". Posjet nije omela ni cinjenica da koncerata klapa u Istri ovih dana ima skoro koliko i komaraca.

Popularni tenor i ekipa priuštili su ugodnu vecer, ucinili da za dvosatnog nastupa zaboravimo nesnosnu sparinu i prijetece oblake. Recept je jednostavan, pociva u stihovima: "Uvik isto poželim kada zvizde padaju: moje sunce, moje more i Dalmaciju". Kad tim motivima pridodate i kušin, i tvrdu stinu, i Bralicev osmijeh dok piva "Sve u trenu prode, i tuga i bol, kada mater prostre tavaju na stol", eto autoputa do srca publike.

Maksimalna brzina bilježi se za izvodenja "Croatio, iz duše te ljubim!" (cak je i rasvjeta bila crven-bijeli-plavi), kojoj je opasno konkurirala legendarna Cocina "Vilo moja".

- Imamo i mi našeg Vinka, samo se Lovre zove!, komentirao je Bralic odlicnu izvedbu tenora Eškinje, najmladeg clana. Glavni je junak krupni plan prepustio i Nikici Gregovu, osnivacu klape, koji je oduševio s numerom "Odlazak" (Tamo da putujem) Arsena Dedica.

Osim svojih uspješnica - "Neka ti bude postelja meka", "Ispod tvoje boloture", "Samo more nosin ja u duši" - posegnuli su i za hitovima ostalih klapa te feštarskim dalmatinskim miksom. Finalna "Kalelarga", nakon što im publika nije dala da odu s doista reprezentativne bine, posebno je razgalila veselo društvo koje je koncert pratilo s izletnickog broda.

Odlicno su prihvacene i nove pjesme - "Klapa Intrade" i "Zora bila". Potonju, pohvalio se Bralic, mladi u Dalmaciji vec "vrte" na mobitelima.

Ma, nisu im bez vraga oni svježi versi "Neka naše note kripe vašu dušu - one, ka i more, nikad ne presušu". Sve nekako miriši da ce, dopusti li vrijeme, i u Motovunu - gdje Zadrani, obilježavajuci 25 godina djelovanja, sutra pivaju - biti jednako dobro kao i u Rapcu.


Podijeli: Facebook Twiter