Brajši u spomen nastupilo sedam zborova

(D.ŠTIFANIĆ)
(D.ŠTIFANIĆ)

Nastupom sedam zborova, odnosno šest zborova i jednog KUD-a u subotu su u Domu hrvatskih branitelja održani 11. Dani vokalne glazbe. Manifestacija je to koja njeguje stvaralaštvo Matka Brajše Rašana i njegovu veliku ulogu u glazbenom životu regije i šire. Svaki je zbor izveo i jednu njegovu skladbu, te druge autorske i narodne skladbe.

Raznoliki repertoar

Svim sudionicima zajednički je bio vrlo uigrani nastup, nadahnuto te precizno i pažljivo izvođenje odabranih glazbenih dionica.

Program je naravno započeo mješoviti zbor KUD-a "Matko Brajša Rašan" s Brajšinom "Radićevom rožicom", uslijedila je Runjićeva "Što to bješe ljubav" i "Halleluyeah" Branka Starca.

Uslijedio je nastup riječkog komornog zbora Val predvođenog dirigenticom Doris Kovačić, te izvedba skladbi "Hajd na ples" M. Brajše Rašana, Cossettove "Mjesečine" s tekstom Frana Galovića i Dawsonove "Soon ah will be done".

Uigrani su bili i gosti iz Slovenije, mješoviti pjevački zbor "Lipa zelenela je", koji je nakon Brajšine "Mažurane", pod ravnanjem Karela Leskovca izveo i skladbe poput "Po jezeru", "Kje so tiste stezice" i druge.

Pomladak KUD-a Uljanik predstavio se Mantinjadom i Balunom uz pratnju Roberta Krbavca i Danijela Vitasovića. Voditeljica mladih plesača bila je Dragica Martinović, a voditelj skupine istarskih tradicijskih instrumenata Valter Bašić.

Sjajna Brnistra

Vrlo je dobra bila i muška klapa Brnistra KUD-a "Matko Brajša Rašan" pod vodstvom Tatjane Merkl, a ovaj je po stažu najmlađi sudionik izveo "Da bi udrile sve fortune", "Dobra večer uzorita" i "Ano, Ano jutarnja Danice". Uslijedio je nastup novigradskog ženskog zbora Lavanda, koji je na repertoaru imao i jednu skladbu maestra Milottija, a posljednje su nastupile članice djevojačkog pjevačkog zbora mladih "Josip Kaplan" iz Rijeke pod vodstvom Doris Kovačić.

Voditelj programa bio je mladi glumac Franjo Tončinić. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter