Brajši u spomen

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kulturno-umjetnicko društvo "Matko Brajša-Rašan" u subotu prireduje šesto izdanje manifestacije koja slavi vokalnu glazbu - "Brajši u spomen". Tim je povodom održana konferencija za novinare na kojoj su o ovogodišnjem programu govorili organizatori i sudionici: Davorka Radivojevic, predsjednica KUD- a "Matko Brajša-Rašan" i Damir Bužleta, voditelj Mješovitog pjevackog zbora istog KUD-a.

- Drago nam je da su i ovi 6. Dani vokalne glazbe potvrdili medunarodni predznak i velik odaziv zborova, rekla je Radivojevic najavivši nastupe stalnih gostiju - spomenutog "Matko Brajša-Rašan" i rijeckog Mješovitog zbora "Jeka Primorja". Nastupit ce ce i pulski ansambli: Mješovita vokalna skupina "Nešpula"; Mješoviti zbor "Encijan" Slovenskog kulturnog društva "Istra"; Djecja vokalna skupina "Lastavice"; Muški zbor "Corale Iulia" (Italija) i Mješoviti zbor "Svoboda" iz slovenskog Mengeša.

Damir Bužleta podsjetio je na vrijednost stvaralaštva Matka Brajše Rašana i važnost afirmacije njegovog opusa. Istaknuo je "Oce naš", kojim ce se otvoriti vecer, a koji je rijedak primjer posebnosti Brajšinog skladateljskog izraza.


Podijeli: Facebook Twiter