Brajnovicev Ego trip u New Yorku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rovinjski multimedijalni umjetnik Tomislav Brajnovic svoj projekt "Ego trip" predstavio je nedavno u New Yorku. Tako je u kratkom vremenskom razmaku spojio dvije krajnosti - vrevu New Yorka i pustoš Arktickog sjevera, gdje je predstavio "Ego trip" u sklopu projekta pod nazivom »The Arctic Circle», koji je okupio petnaest umjetnika i tri znanstvenika iz raznih krajeva svijeta.

Prvi je njujorški fotosession odradio na Times Squareu, gdje je, kako kaže, imao najjaci osjecaj svog performansa dosad.



- Centar modernog svijeta, mnoštvo ljudi, blještavilo reklama i neonska svjetla stvaraju iluziju moci i važnosti. Stotine bljeskova fotoaparata, iPoda, mobitela i komentari koji su me povezivali s Lady Gagom, Blues Brothersima, filmovima "Man in Black" ili "Matrix" samo su pojacali doživljaj, pojašnjava Brajnovic. No, dodaje da je to bio samo bljesak iluzije koja se ugasila u susretu s unutrašnjom spoznajom realnosti.

- Covjeku kao da trebaju ovakvi ekstremi i uživljavanje u drugu osobu, prostor i vrijeme da bi spoznao vlastitu poziciju i više je znao cijeniti, kazao je Brajnovic.

Nakon prvog snimanja na Times Squareu, zajedno s umjetnicom Raphaele Shirley, dio "Ego Tripa" sniman je i na terasi kuce u kojoj umjetnica stanuje.


Podijeli: Facebook Twiter