Brajkovicu pritvor za mijau-mijau

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odmah nakon saslušanja kod istražnog suca pulskog Županijskog suda zbog slucaja preprodaje opojne droge mefedron, proteklog je petka Ivanu Brajkovicu (30) odreden pritvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Naime, u subotu, 30. listopada, pulsko Županijsko državno odvjetništvo podnijelo je istražni zahtjev protiv Brajkovica i Darka Bulatovica (24) zbog produljenog kaznenog djela zloporabe opojnih droga. Brajkoviceva supruga Korina Žepina Brajkovic (26) sumnjici se pak za pomaganje u kaznenom djelu zloporabe opojnih droga.

Odvjetništvo osnovano sumnja da su Bulatovic i Brajkovic od 10. rujna do 28. listopada u Puli u tri navrata prodali najmanje pet kilograma meferdona, a da im je Žepina Brajkovic pomagala u jednoj prodaji i pri nudenju droge 2C-I koja u sebi sadrži derivat fenetilamina, koji je psihotropna tvar stimulativnog i halucinogenog djelovanja.

Podsjetimo, policajci Odjela za organizirani kriminalitet, odnosno Odsjeka kriminaliteta droga PU istarske proteklog su cetvrtka uhitili pet osoba s podrucja Pule, odnosno osim Brajkovica, njegove supruge Korine i Bulatovica uhitili su i Alena Cerina (24) i Aleksa Grpca (38).

Petorka je uhicena zbog sumnje na preprodaju više od pet kilograma mefedrona, sinteticke droge poznate kao mad-cat ili mijau-mijau koju su navodno iz Kine narucivali putem interneta.

Osim droge policija je pretragom kuca, stana i automobila pronašla digitalne vage, automatski pištolj škorpion, novac, kemijski pribor za laboratorij i ostale rekvizite iz domene zloporabe opojnih droga, pa cak i prirucnik o proizvodnji metamfetamina.


Podijeli: Facebook Twiter